Πειρατές επιτέθηκαν σε δεξαμενόπλοιο του Γ. Προκοπίου – “Βούτηξαν” το φορτίο κι έφυγαν

Η ελληνική εταιρεία στην οποία ανήκει δεξαμενόπλοιο που είχε εξαφανιστεί ενώ έπλεε ανοικτά της Αγκόλας την 18η Ιανουαρίου ανακοίνωσε ότι πειρατές κατέλαβαν το σκάφος αυτό και έκλεψαν μεγάλο μέρος του φορτίου του.

Η Dynacom Tankers Management Ltd., ιδιοκτήτρια του MT Kerala με σημαία Λιβερίας και χωρητικότητα 75.000 τόνων, αντέκρουσε τη διάψευση του Πολεμικού Ναυτικού της Αγκόλας, εκπρόσωπος του οποίου είχε δηλώσει πως δεν σημειώθηκε

επίθεση.

«Πειρατές κατέλαβαν το σκάφος στα ανοικτά της Αγκόλας και έκλεψαν μια μεγάλη ποσότητα του φορτίου μεταφέροντάς το από πλοίο σε πλοίο. Οι πειρατές έχουν πλέον αποβιβαστεί» από το MT Kerala, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για την επίθεση ή για το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή το σκάφος, αλλά τόνισε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή.

Η εκδοχή της Dynacom για τα γεγονότα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του Πολεμικού Ναυτικού της Αγκόλας, εκπρόσωπος του οποίου κατηγόρησε τα μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου ότι διέκοψαν επίτηδες τη λειτουργία του εξοπλισμού επικοινωνιών του MT Kerala για να «προσποιηθούν» ότι το πλοίο δέχθηκε επίθεση πειρατών.

Ο πλοίαρχος Αουγκούστο Αλφρέντο, εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού της Αγκόλας, ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο εντοπίστηκε στη Νιγηρία και ότι οι πληροφορίες περί κατάληψής του από πειρατές είναι ψευδείς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Original article: Πειρατές επιτέθηκαν σε δεξαμενόπλοιο του Γ. Προκοπίου – “Βούτηξαν” το φορτίο κι έφυγαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα