Παρί Σεν-Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 2-2

23:53 2/4/2013 - Πηγή: BankWars

Με γκολ του Ματουιντί στο 94′ η Παρί Σεν-Ζερμέν κατάφερε να μην χάσει στο Παρίσι, αλλά το 2-2 δίνει σαφώς το πρώτο λόγο στην Μπαρτσελόνα για πρόκριση. Φέρει ευθύνη ο Βαλντές, ενώ το πρώτο γκολ των Γάλλων δεν έπρεπε να μετρήσει.

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε δύο φορές στο «Παρκ ντε Πρενς» απέναντι στη γηπεδούχο Παρί Σεν Ζερμέν, στη πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως όχι μόνο

δεν έφυγε νικήτρια, καθώς ισοφαρίστηκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά έχασε και τον Λιονέλ Μέσι με τράβηγμα στο δικέφαλο του δεξιού ποδιού.

Με τον Τίτο Βιλανόβα στον πάγκο ύστερα από καιρό, η ισπανική ομάδα έκανε το 0-1 με τον Μέσι στο 37΄, ισοφαρίστηκε από έναν «πρώην» της, τον Ιμπραΐμοβιτς στο 79΄, ο Τσάβι με πέναλτι έκανε το 1-2 στο 90΄ για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Ματουιντί λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου στο «Καμπ Νου» και όπως είναι φυσικό οι «αζουλγκράνα» έχουν τον πρώτο λόγο, μένει όμως να δούμε αν θα έχουν και τον Μέσι που πρόκειται να υποβληθεί άμεσα σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η φύση και η έκταση του τραυματισμού του.

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη «χτύπησε» τον Σιρίγκου στο 37΄ «παγώνοντας» το παριζιάνικο γήπεδο, ύστερα από πάσα του Ντάνι Άλβες και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που σκοράρει σε 20 διαφορετικές πόλεις της «γηραιάς ηπείρου», καθώς ο Ραούλ είχε σταματήσει στις 19.

Ατυχώς γι΄ αυτόν και την ομάδα του, όμως, τραυματίστηκε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου και αντικαταστάθηκε από τον Φάμπρεγας.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 79ο λεπτό, όμως ο σκόρερ Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ήταν σε θέση οφ σάιντ και αυτή ήταν ακόμη μια από τις αρκετές φετινές διαιτητικές «αβλεψίες» εις βάρος της Μπαρτσελόνα.

Ακόμη κι έτσι όμως η ισπανική ομάδα φάνηκε ότι θα φύγει από το Παρίσι με το «διπλό», όταν στο 90΄ο Τσάβι ήταν εύστοχος από τα 11 μέτρα, στο πέναλτι που είχε κερδίσει ο Αλέξις από τον Σιρίγκου.

Ο αγώνας είχε όμως ακόμη δρόμο, αφού στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων το σουτ του Ματουιντί αιφνιδίασε τον Βαλντές και διαμόρφωσε το τελικό 2-2, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα για άλλον έναν αγώνα φέτος. Μόλις το περασμένο Σάββατο, εξάλλου, ισοφαρίστηκαν στο Βίγκο από τη Θέλτα (2-2) στο 88ο λεπτό.

Το κακό για την Μπαρτσελόνα έμελλε πάντως να τριτώσει, αφού εκτός του Μέσι και της νίκης «χάθηκε» και ο Χαβιέ Μασεράνο για τον επόμενο, περίπου, ενάμισι μήνα, καθώς έχει υποστεί κάκωση συνδέσμων στο δεξί γόνατο.

ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Ζαλέ, Τιάγκο Σίλβα, Αλέξ, Μάξουελ, Ματουιντί, Μπέκαμ, Λούκας Μόουρα, Παστόρε, Λαβέτσι, Ιμπραχίμοβιτς.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Αλέξις Σάντσες, Μέσι (46′ Φάμπρεγκας), Βίγια.

Keywords
Τυχαία Θέματα