Παρέμβαση Σαμαρά: Βρέχει λεφτά στην Ευρώπη και κινδυνεύουμε να μην πάρουμε ούτε μία σταγόνα

Βρέχει λεφτά στην Ευρώπη, με την απόφαση Ντράγκι και η Ελλάδα κινδυνεύει, κρατώντας ομπρέλα, να μην πάρει ούτε μία σταγόνα. Αυτό επισήμανε ο Πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, σε παρέμβασή του στην εκπομπή του Γ.Παπαδάκη στον ΑΝΤ-1.

“Έχουμε κοσμογονικές εξελίξεις στην Ευρώπη”, είπε ο κ.Σαμαράς. “Η Ευρώπη βγαίνει από την εποχή της λιτότητας, ανοίγει

το πορτοφόλι της, έρχεται η ανάπτυξη.” Αν δεν είμαστε σε πρόγραμμα μπορεί να καθυστερήσουμε και ένα χρόνο να πάρουμε χρήματα. Σε ένα χρόνο μπορεί να μην… μας βρέξει ούτε σταγόνα. Με τσαμπουκάδες δεν γίνεται τίποτα. Χρειάζεται σοβαρότητα για την ανάπτυξη της χώρας και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι αφαιρέθηκαν οι καταθέσεις και γι΄αυτό κατέληξαν οι τράπεζες στον ELA. Οπως σημείωσε μας δίνουν «10 δισ. μόνο για δύο εβδομάδες. Μπαίνουμε σε μία εξάρτηση».

Αναφορικά με το πρόγραμμα Ντράγκι δήλωσε: «Ερχεται η ΕΚΤ και δίνει 1,1 τρισ. ευρώ στην Ευρώπη. Αυτά τα χρήματα είπαν ότι για να τα πάρει η Ελλάδα, θα πρέπει να έχει λήξει η αξιολόγηση, που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του μήνα. Μπορεί την ώρα που θα βρέχουν τα λεφτά εμείς να μην πάρουμε ούτε μία σταγόνα» και χαρακτήρισε κοσμογονική εξέλιξη τη δυνατήτοτα που δίνει η ΕΕ στην Ελλάδα για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργούν φόβο στους πολίτες, όπως το ότι θα δώσει ιθαγένεια στους μετανάστες, θα αφοπλίσει την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό. «Αυτές οι απόψεις δημιουργούν φόβο».

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε αισιόδοξος για τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας τρεις μέρες πριν τις εκλογές. Το βλέπω ότι το κλίμα αλλάζει. Το βλέπω με τους ανθρώπους που μιλάω. Ένας κόσμος του 15% δεν εκφράζεται εκτίμησε ο πρωθυπουργός και πιστεύει ότι σε αυτές τις τρεις ημέρες θα υπάρξουν αλλαγές.

Σημασία έχει ποιος θα είναι το πρώτο κόμμα. Οι πολίτες θέλουν συνεργασίες. Μπορεί να ψηφίσουν Ποτάμι και να στερήσουν δύναμη από την Νέα Δημοκρατία, και ο κόσμος να δει τελικά τον κ. Στρατούλη υπουργό Μεταρρυθμίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα