Παπανδρέου: Μοίρασε “πίτα” για Σκοπιανό, συλλαλητήριο και Οικονομία

Την άποψη ότι εξωτερική πολιτική δεν γίνεται χωρίς σχέδιο και γνώση, ενταγμένη στην άσκηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, διατύπωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΚΙΔΗΣΟ στην ομιλία του με τίτλο «Οι Έλληνες, η χώρα και οι σύγχρονες προκλήσεις –Η προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντήρηση».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στο Βουκουρέστι

δεν μπήκε βέτο γιατί δεν έγινε ψηφοφορία, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι οι χειρισμοί της τότε κυβέρνησης της ΝΔ ήταν οι ενδεδειγμένοι καθώς υπήρξε συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση για τη διαμόρφωση της εθνικής θέσης: «Σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση» .

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου αυτό είναι ένα παράδειγμα σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης όταν τα συμφέροντα της πατρίδας και τα εθνικά θέματα δοκιμάζονται.

Υπογράμμισε δε, αναφορικά με τα συλλαλητήρια ότι δεν προσέφεραν το ΄92 ούτε προσφέρουν σήμερα, ενώ πολλοί έκαναν καριέρα με αυτά.

Στην ομιλία του έκανε λόγο για «ταπείνωση και μοιρολατρία που βίωσε η ελληνική κοινωνία από τις ψεύτικες ελπίδες για σωτηρία της χώρας από την Ρωσία ή την Κίνα» αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης κατά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Καταλόγισε ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία και στις κυβερνήσεις που ανέλαβαν μετά το 2011 για τη διόγκωση του δημοσίου χρέους ενώ έκανε λόγο για παρουσία του κόμματός του στην επόμενη ημέρα. Κράτησε σαφείς αποστάσεις από τη ΝΔ λέγοντας ότι δεν αρκεί η συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, αλλά είναι απαραίτητη η συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων και η συζήτηση θα πρέπει να στοχεύει σ’ ένα πολιτικό πλαίσιο.

Διαβάστε εδώ την ομιλία Παπανδρέου

Keywords
Τυχαία Θέματα