Πάνω από 3% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου – Υψηλά 2,5 ετών

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ξεπερνούν τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2011, καθώς τα ισχυρότερα μεγέθη που ανακοινώνονται για την αμερικανική οικονομία, αλλά και η επικείμενη – από τον Ιανουάριο – μείωση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από τη Fed, βαραίνουν την πορεία των αμερικανικών ομολόγων.

Η τελευταία φορά που τα 10ετή αμερικανικά ομόλογα διατηρήθηκαν για σημαντικό χρονικό διάστημα πάνω από το 3% ήταν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, τόσο η συνέχιση της ισχυροποίησης

της αμερικανικής οικονομίας, όσο και η επερχόμενη μείωση του QE από τη Fed θα ωθήσουν ψηλά τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων το 2014.

Όσο θα αυξάνονται οι αποδόσεις των ομολόγων όμως, τόσο θα επιβραδύνεται η αμερικανική οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σήμερα ανήλθε στο 3,007%. Στο μεταξύ δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που προβλέπουν άνοδό του στο 3,50% ή και περισσότερο κατά τους προσεχείς μήνες.

“Σε αυτά τα επίπεδα, τα αμερικανικά ομόλογα παραμένουν ελκυστικά. Αν οι αποδόσεις σταθεροποιηθούν στο 3%, τότε το επενδυτικό ενδιαφέρον – κυρίως από την Ασία – θα αυξηθεί”, δηλώνει ο Ajay Rajadhyaksha, αναλυτής της Barclays.

Original article: Πάνω από 3% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου – Υψηλά 2,5 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα