Γιατί οι πλούσιοι προτιμούν τα διαζύγια να βγαίνουν στο Λονδίνο

Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες αιτήσεις διαζυγίου κατατίθενται τον πρώτο μήνα του χρόνου, ενώ το Λονδίνο φημίζεται για τους “γενναιόδωρους” διακανονισμούς όσον αφορά στα διαζύγια των εκατομμυριούχων.

Το πλέον πρόσφατο διαζύγιο, που απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, είναι της πρώην Μις Μαλαισία, Pauline Chai, η οποία ζήτησε από δικαστήρια του Λονδίνου να υποχρεώσουν το σύζυγό της, το Μαλαισιανό μεγιστάνα και πρόεδρο της βρετανικής εταιρείας ενδυμάτων και ειδών σπιτιού, Laura

Ashley, Khoo Kay Peng, να της καταβάλει διατροφή, ύψους 500 εκατομμυρίων στερλινών. Εκείνος φυσικά δεν έχει καμία διάθεση να της χαρίσει τη μισή περιουσία του και για το λόγο αυτό ζητεί να διεξαχθεί η δίκη στη Μαλαισία.

Οπως αναφέρει το CNBC, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο λιγότερο εύπορος σύζυγος επιθυμεί να πάρει διαζύγιο στο Λονδίνο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός νομικών εταιρειών, που εξειδικεύονται στο οικογενειακό δίκαιο, στη βρετανική πρωτεύουσα.

“Υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά για τους δικηγόρους οικογενειακού δικαίου σε σχέση με 15 χρόνια πριν, σε όλο το φάσμα των εισοδημάτων”, λέει ο William Longrigg, εταίρος της Charles Russell και εκλεγμένος πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Δικηγόρων Οικογενειακού Δικαίου.

Τα βρετανικά δικαστήρια έχουν περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν τις περιουσίες ισομερώς, ακόμη κι αν ένα από τα δύο μέρη συνεισέφερε λιγότερα στο γάμο όσον αφορά στα οικονομικά, ενώ είναι αυστηρότερα με τους συζύγους που κρύβουν τα περιουσιακά στοιχεία τους.

Σε μία από τις πιο γνωστές υποθέσεις, το διαζύγιο McFarlane, η σύζυγος αμείφθηκε με 250.000 στερλίνες ισοβίως επειδή εγκατέλειψε την καριέρα του δικηγόρου για να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών.

Την πλέον “χρυσή” διατροφή, όμως, εξασφάλισε η Heather Mills, η οποία έλαβε 24,3 εκατομμύρια στερλίνες όταν χώρισε από το διάσημο “σκαθάρι”, Paul McCartney.

Ωστόσο, ο πιο σημαντικός λόγος, για τον οποίο οι περισσότεροι προτιμούν τα λονδρέζικα δικαστήρια για να βάλουν τέλος στο γάμο τους, είναι το μεγάλο περιθώριο ελευθερίας που έχουν οι δικαστές για να αποφασίζουν το ύψος των διατροφών σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της νομικής εταιρείας οικογενειακού δικαίου Withers.

“Ο δικαστής μπορεί να λάβει πολλούς παράγοντες υπόψη σε διαφορετικές περιπτώσεις, ενώ σε άλλες χώρες υπάρχει μία φόρμουλα για το ύψος της διατροφής που μπορείς να εκδώσεις”, τονίζει η Suzanne Kingston, εταίρος στη Withers.

Στη Γαλλία και τη Γερμανία, όπως και σε ορισμένες αμερικανικές Πολιτείες, οι δικαστές δεν έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν διατροφές μακράς διάρκειας, ενώ υπάρχουν στα ποσά.

Πάντως, ακόμη κι εάν το αρχικό διαζύγιο εκδοθεί έξω από το Λονδίνο, τα περιουσιακά στοιχεία μπορούν να μοιραστούν από βρετανικό δικαστήριο. Ενα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελεί το διαζύγιο του Ρώσου μεγιστάνα πετρελαίου Alexei Golubovich και της συζύγου του, Olga Mirimskaya. Το ζευγάρι χώρισε στη Ρωσία, αλλά έχει μεταφέρει στα βρετανικά δικαστήρια τη διαμάχη για την ακίνητη περιουσία , ύψους 6,4 στερλινών, που έχει στο δυτικό Λονδίνο.

Πηγή: NewMoney

Original article: Γιατί οι πλούσιοι προτιμούν τα διαζύγια να βγαίνουν στο Λονδίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα