ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ: “Υπερήφανο ”όχι” λέει αυτός που έχει χρήματα, όχι αυτός που απαιτεί»

Την εκτίμησή του ότι η Κύπρος λόγω μεγέθους της οικονομίας της δεν αποτελεί απειλή για την Ευρωζώνη εκφράζει σε συνέντευξή του ο Θ. Πάγκαλος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην «Καθημερινή» της Κύπρου, αφού επισημαίνει ότι αισθάνεται υπερήφανος για την προσπάθεια του να ενταχθεί η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζει ότι «το ευρώ δεν θα πεθάνει χωρίς την Κύπρο.

Δεν υπάρχει τέτοιος φόβος που υπήρχε με την έξοδο της Ελλάδος της οποίας το μέγεθος της οικονομίας είναι μεγαλύτερο. Αν φεύγατε εσείς δεν θα συνέβαινε απολύτως τίποτε. Θα σας πέταγαν έξω και θα βρισκόσασταν απομονωμένοι, εκεί που ήσαστε πριν αρχίσει η τεράστια πορεία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία στηρίχθηκε και στη ζωή ορισμένων ανθρώπων».

Συνεχίζοντας ο κ. Πάγκαλος λέει χαρακτηριστικά ότι «ο Αναστασιάδης έχει την ευθύνη για την διαχείριση αυτών των ημερών, όμως το ΑΚΕΛ έχει βαρύτατες ιστορικές ευθύνες. Τα υπερήφανα ”όχι” είναι ψηφοθηρικές διαδικασίες και ανοησίες. Υπερήφανο ”όχι” λέει αυτός που έχει χρήματα να δώσει, όχι αυτός που απαιτεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα