ΙΤΑΛΙΑ: Υπό κατάρρευση το κόμμα του Μπερσάνι – Παραιτήθηκε η ηγετική ομάδα

Χωρίς ηγετική ομάδα είναι από σήμερα το Δημοκρατικό Κόμμα στην Ιταλία μετά την παραίτηση όλων των μελών του μαζί με τον γραμματέα Πιερλουίτζι Μπερσάνι, αμέσως μετά την επανεκλογή του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Μόνο ο δεύτερος γραμματέας του κόμματος Ενρίκο Λέτα παρέμεινε τελικά στη θέση του, ωστόσο θεωρείται δύσκολο να καταφέρει να ηγηθεί μόνος του κόμματος μέχρι το επόμενο έκτακτο συνέδριο των Δημοκρατικών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης θεωρείται το σχόλιο του πρώην προέδρου της γερουσίας Φράνκο Μαρίνι, τον οποίο το Δημοκρατικό Κόμμα

προσπάθησε ανεπιτυχώς να προωθήσει για την προεδρία της Δημοκρατίας σε συνεργασία με την κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι:

«Συνέβησαν πράγματα χυδαία και άδικα. Το κόμμα μας έχασε όλη του την αξιοπιστία και πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να προσπαθήσει να την ξαναβρεί», δήλωσε σε συνέντευξή του στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre.

Οι εξελίξεις αυτές στο Δημοκρατικό Κόμμα είναι πιθανόν να οδηγήσουν πολλούς ψηφοφόρους του προς τον Μπέπε Γκρίλο και το κόμμα του των Πέντε Αστέρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα