Π. Καμμένος: Πολύ σοβαρό θέμα οι προκλήσεις της Τουρκίας – Η αξιολόγηση θα κλείσει μέχρι το Πάσχα

Πολύ σοβαρό θέμα χαρακτήρισε τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Οπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «οι προκλήσεις της Τουρκίας τις τελευταίες μέρες είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Έχουμε υπερπτήσεις πάνω από τη Λέσβο, για την

οποία δήθεν ζήτήσαν συγγνώμη οι Τούρκοι. Δεν υπάρχουν συγγνώμες για παραβίαση εναερίου χώρου».

«Και σήμερα», πρόσθεσε, «είχαμε αερομαχίες πάνω από τις Οινούσσες. Είναι η τρίτη μέρα που τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον εναέριο χώρο. Με το υπουργείο Εξωτερικών αυτή τη στιγμή έχουμε πάρει μέτρα. Από τη μεριά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ό, τι περνάει αναχαιτίζεται. Από τη μεριά του υπουργείου Εξωτερικών και με τον πρωθυπουργό προχωρούμε άμεσα τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν με την προκλητική στάση της Τουρκίας αυτές τις τρεις μέρες».

Ο ίδιος τόνισε πως «όλες οι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου έχουν με τον αυστηρότερο τρόπο καταγγελθεί και στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και σε στρατιωτικό επίπεδο. Τώρα, παίρνονται οι πολιτικές πρωτοβουλίες» και συμπλήρωσε ότι «έχει ενημερωθεί ακόμα και σε πολύ υψηλό επίπεδο ο αμερικανικός παράγοντας».

Βολές κατά Τόμσεν – Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε ότι «μέχρι το Πάσχα εγώ έχω τη βεβαιότητα ότι θα έχουμε τελειώσει με την αξιολόγηση. Ήδη έχουν κλείσει τα ανοιχτά θέματα, τα οποία υπήρχαν σε επίπεδο ΕΚΤ και ΕΕ. Υπάρχει ένα θέμα με το ΔΝΤ, το οποίο επιμένει στη διαγραφή του χρέους, κάτι στο οποίο διαφωνεί η Ευρώπη, δεν διαφωνούμε εμείς».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος έστρεψε τα βέλη του προς τον Πολ Τόμσεν, λέγοντας: «Στη συζήτηση που αποκάλυψαν τα Wikileaks, ο κ. Τόμσεν μιλάει για credit event που σημαίνει ενεργοποίηση των CDS, σημαίνει ότι κάποιοι που έχουν ποντάρει στο default, θα κερδίσουν χρήματα. Αν δει κανείς προσεκτικά τη δήλωση της κ. Λαγκάρντ, μπορεί να φαίνεται ότι στηρίζει τον Τόμσεν και να αγανακτεί για τη συζήτηση που βγήκε, αλλά διευκρινίζει ξεκάθαρα ότι στο Ταμείο δεν συζητήθηκε credit event».

Και συνέχισε: «Με ποιους είχε συζητήσει ο κ. Τόμσεν; Ο κ. Τόμσεν είναι υπεύθυνος και για τα τρία προγράμματα που και στα τρία έγιναν λάθη, τα λάθη αυτά έχουν ανθρώπινες ζωές κόστος, καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Την μία φορά κάνανε λάθη στους πολλαπλασιαστές, τη δεύτερη φορά στην ύφεση, την τρίτη κάνανε τρίτο λάθος. Δεν μπορεί όλα αυτά τα λάθη από το ΔΝΤ να συνοδεύονται τώρα με μπλοκάρισμα της λύσης από τη μεριά του κ. Τόμσεν».

Keywords
Τυχαία Θέματα