ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Διόρθωση 2% στα 41,27 δολ. με το βλέμμα στη διάσκεψη της Ντόχα


Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, υπό το φόβο των επενδυτών για περαιτέρω αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων, παρά το γεγονός ότι πληροφορίες ανέφεραν συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας για το “πάγωμα” της παραγωγής πετρελαίου.

Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκτέλεσης για το πετρέλαιο

τύπου Brent διεθνούς προέλευσης υποχώρησαν κατά 37 σεντς στα 44,32 δολ το βαρέλι, μετά το υψηλότερο επίπεδο τιμών τετραμήνου που κατέγραψαν στη χθεσινή συνεδρίαση με άνοδο κατά 1,86 δολ το βαρέλι ή 4,3%.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου υποχώρησαν 46 σεντς στα 41,71 δολ το βαρέλι μετά την άνοδο κατά 1,81 δολ το βαρέλι ή 4,48% που κατέγραψαν στη χθεσινή συνεδρίαση.

Πίεση στις τιμές του πετρελαίου ασκήθηκε και από την ενίσχυση του δολαρίου που καθιστά ακριβότερη την τιμολόγηση του πετρελαίου, στο αμερικανικό νόμισμα.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi, απέκλεισε μια μείωση στην παραγωγή αργού, σε σχόλια που έκανε στην εφημερίδα της χώρας, al-Hayat.

«Ξεχάστε αυτό το θέμα», ανέφερε στο μέσο, όταν ερωτήθηκε σχετικά με κάποια πιθανή μείωση στην παραγωγή της χώρας του.

Την ίδια ώρα, η ιρανική εβδομαδιαία εφημερίδα Seda ανέφερε σε ρεπορτάζ της ότι ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν δεν θα παραστεί στις διαπραγματεύσεις στην Ντόχα, ωστόσο θα στείλει εκπρόσωπό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα