ΟΤΕ: Άυξηση κερδών 21% στο δεύτερο τρίμηνο – Αναβάθμιση από Moody’s

10:43 7/8/2014 - Πηγή: BankWars

Καθαρά κέρδη 69 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 21%, εμφάνισε ο όμιλος ΟΤΕ στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, με το περιθώριο EBITDA ενισχυμένο κατά 130 μονάδες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι επιδόσεις στη σταθερή τηλεφωνίας Ελλάδας είναι σταθερά δυναμικές, ενώ οι τάσεις στις γραμμές πρόσβασης και στις ευρυζωνικές υπηρεσίες είναι βελτιωμένες.

Παράλληλα, ο όμιλος παρουσίασε υψηλότερες

επενδύσεις, ενώ ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 1,5 δισ. ευρώ, μειωμένος κατά 37%, ή 0,9 δισ. ευρώ, από το β’ τρίμηνο 2013.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Β’ τριμήνου 2014, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Και το Β’ τρίμηνο της χρονιάς, παρουσιάσαμε καλά αποτελέσματα, βελτιώνοντας τα περιθώρια κερδοφορίας EBITDA και τα καθαρά μας κέρδη, παρά την επίδραση από τη μείωση των τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία και τον έντονο ανταγωνισμό. Στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, ο ΟΤΕ κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις στις υπηρεσίες ευρυζωνικότητας και τηλεόρασης, ενώ περιόρισε περαιτέρω την απώλεια γραμμών στο τρίμηνο. Ως αποτέλεσμα της συνεχούς έμφασης που δίνουμε στη συγκράτηση του κόστους, η κερδοφορία στη σταθερή τηλεφωνία παρουσίασε νέα σημαντική βελτίωση».

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Όπως αναμέναμε, οι καθαρές λειτουργικές ταμειακές ροές του Ομίλου επανήλθαν στα επιθυμητά επίπεδα το δεύτερο τρίμηνο. Ενισχύουμε διαρκώς τη χρηματοοικονομική μας ευελιξία, ενώ μετά το τέλος του Β’ τριμήνου μειώσαμε ακόμη περισσότερο το κόστος δανεισμού μέσω μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης έκδοσης ομολόγων. Επιταχύνουμε τις επενδύσεις μας στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, ώστε να διασφαλίσουμε την ξεκάθαρη υπεροχή των προϊόντων μας στη σταθερή και την κινητή τηλεφωνία. Οι δυναμικές μας επιδόσεις στην αγορά, παρά την επιβαλλόμενη διαφορά στις τιμές των προϊόντων στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, επιβεβαιώνoυν ξεκάθαρα τη στρατηγική μας, η οποία θα συνεχίσει να στηρίζει τα έσοδά και την κερδοφορία μας για το υπόλοιπο έτος και μακροπρόθεσμα».

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ MOODY’S

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody΄s Investors Service ανακοίνωσε σήμερα την αναβάθμιση του αξιόχρεου του ομίλου ΟΤΕ σε Ba3 από B2.

Η εξέλιξη σημειώνεται, όπως σημειώνει ο οίκος σε σχετική ανακοίνωσή του, υπό το φως της πρόσφατης αναβάθμισης του αξιόχρεου της Ελλάδας σε Caa1 από Caa3.

Επίσης αντικατοπτρίζει, όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Κάρλος Βίντσερ, “τη βελτιωμένη ικανότητα διαχείρισης κινδύνων ρευστότητας του Ομίλου, τις λειτουργικές του επιδόσεις, τις επιτυχείς προσπάθειες απομόχλευσης υπό το παρόν επιχειρησιακό του σχέδιο και έναντι απαιτητικών συνθηκών αγοράς”.

Keywords
Τυχαία Θέματα