Ομολογιούχοι: Στηρίζει η Εκκλησία – Επιστολή του Μητροπολίτη Χαλκίδος στον Α. Σαμαρά

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων της Εκκλησίας για την ανάγκη να αποζημιωθούν οι ομολογιούχοι – φυσικά πρόσωπα που υπέστησαν ζημιές από το PSI+.

Aυτή τη φορά η παρέμβαση έρχεται από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο, ο οποίος με επιστολή του στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, ζητά να υπάρξει δίκαιη λύση για τους μικροομολογιούχους.

Αναλυτικά, η επιστολή του Μητροπολίτη Χαλκίδος

αναφέρει:

κ. Πρωθυπουργέ

Εκτιμώντας δεόντως την ανύστακτον και αγωνιώδη μέριμνα σας, δια την αποκατάσταση της, ως μη έδει, τρωθείσης δεινώς, υπό τινών παραγόντων, Κρατικής αξιοπιστίας, πατρικώς παρακαλούμε και ευλαβώς προτρέπομεν, μη λησμονήσετε, μεταξύ άλλων αδικηθέντων, και του ομολογιούχους του Ελληνικού Δημοσίου.
Πιστεύω συμφωνείτε ότι οφείλει το Κράτος να μη αδικήσει τους πολίτες του, οι οποίοι το ενεπιστεύθησαν. Γνωρίζων αρκετούς εξ’ αυτών, διεπίστωσα την δικατέχουσα Αυτούς πικρία.
Αισθάνονται όχι μόνο αδικημένοι λόγω της χρηματικής απώλειας αλλά και εξαπατημένοι.
Και ουδεμία παρίσταται ανάγκη να σας υπογραμμίσουμε, όποια συνέπεια έχει για τη ζωή και την περαιτέρω σχέση Κράτους – πολίτη, ή τοιαύτη αίσθησης, η οποία ταχέως διαχέεται εις την κοινωνία.
Είμεθα βέβαιοι ότι εν τη διακρινούση Υμάς ευαισθησία, θα τείνετε ευήκοον ούς εις την ταπεινήν, υπέρ των τέκνων μας παράκλησιν και θα δώσετε την δίκαια λύση και ευχαριστούντες εκ τν προτέρων για ότι πράξετε, διατελούμεν.

Μητροπολίτης Χαλκίδος
Χρυσόστομος

Original article: Ομολογιούχοι: Στηρίζει η Εκκλησία – Επιστολή του Μητροπολίτη Χαλκίδος στον Α. Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα