ΝΤΝΙΠΡΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (2-0): Με το… αριστερό ο θρύλος για τους “32” του Europa League

Ο Ολυμπιακός μετά άπο άσχημη εμφάνιση ηττήθηκε με 2-0 από τη Ντνίπρο στο Κίεβο της Ουκρανίας στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την φάση των «32» του Europa League.

Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν οι Κανκάβα (50′) και Ρόταν (54′), ενώ στο 94′ ακυρώθηκε

γκολ του Μήτρογλου ως επιθετικό φάουλ.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη (26/2) στο «Γ.Καραϊσκάκης».

Οι 11άδες

Ντνίπρο: Μποϊκό, Εγκίντιο, Ντάγκλας, Λούτσκεβιτς, Κανκάβα, Τσεμπεριάτσκο, Μπέζους, Ροτάν, Κονοπλιάκα, Ζοζούλια και Ματέους.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί, Αφελάι, Τσόρι, Μήτρογλου

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται απόψε με την Ντνίπρο στο Κίεβο για την φάση των «32» του Europa League. Στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι να συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, βάζοντας τις βάσεις για τον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης» σε εφτά βράδια.

Το αποψινό παιχνίδι θα σημάνει την επιστροφή του Βίκτορ Περέιρα στις μεγάλες διοργανώσεις, ενώ πρεμιέρα θα κάνει και ο Σαντάνα.

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Κίεβο δεν είναι οι καλύτερες δυνατές με τη χθεσινή απογευματινή προπόνηση να διεξάγεται στους -4 βαθμούς.

Οι παίκτες προπονήθηκαν στο «Ολιμπίνσκι» ολοκληρώνοντας την προετοιμασία τους για το παιχνίδι.

Ο Βίτορ Περέιρα έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους και στην προπόνηση της ομάδας έδωσε μεγάλη έμφαση στην τακτική.

Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν μέχρι τώρα ο Περέιρα δεν φαίνεται να σκοπεύει να κάνει αλλαγές στις επιλογές του για την 11άδα συγκριτικά με εκείνες που έχει στα σημαντικά παιχνίδια των ερυθρολεύκων.

Έτσι ο Ρομπέρτο αναμένεται να είναι κάτω από την εστία. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Σαντάνα και Σιόβας, με τους Ομάρ και Μασουακού στα άκρα της. Ο Μανιάτης και ο Κασάμι θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Ελβετό να έχει τόσο αμυντικά όσο οργανωτικά καθήκοντα. Ο Ντομίνγκες θα είναι μπροστά τους, με τους Αφελάι και Ντοσεβί στα άκρα. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου.

Περέιρα: «Πολύ σημαντικό για μας το Europa League»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βίτορ Περέιρα στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ντνίπρο:

-για το ότι η Ντνίπρο δεν έχει επίσημα ματς και για το ότι ακολουθεί το ντέρμπι:
«Μου αρέσει που είμαι στη διοργάνωση, με ενδιαφέρει πολύ γιατί είναι σημαντική. Είναι αλήθεια ότι έχουμε πολλά σερί ματς, αλλά μας ενδιαφέρει πολύ η Ευρώπη, είμαστε προετοιμασμένοι και θέλουμε να παρουσιάσουμε την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να πάρουμε αποτέλεσμα».

-τι κάνουν οι παίκτες του στον ελεύθερο χρόνο τους (ερώτηση Ουκρανού)
«Οι παίκτες φαντάζομαι με τις οικογένειές τους, εγώ σίγουρα το κάνω. Έχουν έρθει οι δικοί μου στην Ελλάδα. Δεν είναι δικαιολογία πάντως το δύσκολο πρόγραμμα. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα, εμείς θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να προχωρήσουμε στη διοργάνωση και δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες.»

-για τους στόχους του Ολυμπιακού στο Europa League:
«Η διοργάνωση είναι πολύ σημαντική και είναι στόχος να προχωρήσουμε. Θα παρουσιάσω την καλύτερη ομάδα κατά τη γνώμη μου. Το ποιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς είναι πάντοτε το επόμενο, άρα το αυριανό είναι το πιο σημαντικό».

-για τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της Ντνίπρο:
«Εχω δει πολλές φορές την Νντίπρο. Τη γνωρίζουμε από πριν, αλλά είδαμε και τα τελευταία της παιχνίδια. Είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει γρήγορα, είναι οργανωμένη και γι΄αυτό έχουμε προετοιμαστεί να αντιμετωπίσουμε το ματς με συγκέντρωση και σοβαρότητα. Και να αποδείξουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι μεγάλος μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη».

Με κόσμο στα …χιόνια

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να έχει οπαδούς στην Ουκρανία. Εκτιμάται ότι περίπου 200 άτομα θα δώσουν το «παρών» στις κερκίδες του «Ολιμπίνσκι».

Μέχρι τώρα έχουν πουληθεί συνολικά 3200 εισιτήρια και οι υπεύθυνοι της Ντνίπρο πιστεύουν ότι αύριο ο αριθμός των θεατών δεν θα ξεπεράσει τους 6000.

Keywords
Τυχαία Θέματα