ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΤΧΣ – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ – ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΜΜΕ

23:00 2/4/2014 - Πηγή: BankWars

Ποινικές ευθύνες για κακουργηματική πράξη θα αποδώσει στα στελέχη του ΤΧΣ αλλά και στους πολιτικούς, που αποφασίζουν την ιδιωτικοποίηση της Eurobank και πουλούν μετοχές τραπεζών σε τιμές χαμηλότερες από τις τιμές που τις απέκτησε το Δημόσιο, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε στην αποψινή του συνένετυξη ο Α.Τσίπρας.

Η

συνέντευξη παραχωρήθηκε στους δημοσιογράφους Μάκη Κουρή (ΚONTRA CHANNEL), Βασίλη Ταλαμάγκα (ACTION 24) και Άκη Παυλόπουλο (ΕΧΤΡΑ 3).

Απαντώντας σε ερώτηση για τις τράπεζες ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι η καρδιά της κρίσης. Επιμένοντας στην θέση ότι «θα εφαρμοστούν οι νόμοι» ο κ. Τσίπρας επανέλαβε όσα είπε και στην βουλή ότι η ζημία που θα προκληθεί στο δημόσιο συνιστά κακουργηματική απιστία για τα μέλη του ΤΧΣ.

Είπε ότι δεν εκβιάζει, αλλά τις σχετικές αποφάσεις, θα τις πάρει η δικαιοσύνη, βάσει των όσων προβλέπει το Σύνταγμα.

Στην ερώτηση αν θα υπάρξει εξεταστική επιτροπή για τα πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι θα τηρήσει την δέσμευσή του για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως φθάσαμε ως εδώ και αν από τη διαδικασία αυτή προκύψουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα θα καταλογιστούν και η δικαιοσύνη θα αποφανθεί.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ – ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα είναι «η μεγαλύτερη αθλιότητα» και άφησε σαφείς αιχμές και για την Τρόικα και για την ΕΚΤ που έχουν λόγο στην τοποθέτηση του διοικητή, αλλά και κατά του κ. Στουρνάρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως το θέμα αυτό, δηλαδή οι σχέσεις του με την Τρόικα θα τον επηρεάσουν κατά την άσκηση των καθηκόντων του, αν τοποθετηθεί στην ΤτΕ.

“Ο Στουρνάρας εκχώρησε τις τράπεζες σε συγκεκριμένα ντόπια και ξένα συμφέροντα”, δήλωσε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας πως ο υπουργός Οικονομικών είναι ο κύριος υπεύθυνος για τις διατάξεις που αφορούν στις τράπεζες και ψηφίστηκαν στη Βουλή, την πέρασμένη Κυριακή.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

“Αν δεν έχουμε τον έλεγχο των τραπεζών δε θα μπορέσουμε να περάσουμε σε αποφάσεις υπέρ των νοικουριών που πλήττονται. Εμείς μιλάμε για μια νέα σεισάχθεια.

Είτε μέσω μίας δημόσιας τράπεζας που θα αναλάβει τα κόκκινα δάνεια και θα προχωρήσει με κοινωνικά κριτήρια στη διαγραφή μέρους τους, είτε με νομοθετική ρύθμιση θα υποχρεωθούν οι τράπεζες να το κάνουν”.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΤΗ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κατά την άποψή του δεν αποτελούν αντικειμενικό εργαλείο εκτίμησης γιατί μόνο το 40 με 50% απαντά και από αυτό το ποσοστό οι περισσότεροι είναι οι πλέον αποκλεισμένοι και οργισμένοι. Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι οι ίδιες εταιρείες τον Μάιο του 2012 έδιναν 6% στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πήγε στο 17%. Ο κόσμος, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σίγουρα στην κυβέρνηση αλλά έχει την επιφύλαξη αν θα τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί βομβαρδίζεται από τα «μέσα διαπλοκής» ότι αν δεν υποκύψουμε και δεν συνεχίσουμε στους μνημονιακούς μονοδρόμους, θα καταστραφούμε.

Απαντώντας στο τι σημαίνει επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στόχος είναι να κερδίσουμε τις εκλογές, να είμαστε πρώτο κόμμα, έστω και με μία ψήφο. Ωστόσο, σημείωσε, όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά, να το κατανοήσουν όλοι, τόσο πιο γρήγορα θα φύγει αυτή η κυβέρνηση και θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις. Άρα, τόνισε, δεν ψηφίζουμε μόνο για ευρωβουλευτές, ψηφίζουμε για την Ελλάδα και για πρώτη φορά η αριστερά θα είναι νικήτρια. Ο πήχης για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «να τελειώνουμε» με την κυβέρνηση, είπε ο κ. Τσίπρας.

Για την ΔΗΜΑΡ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στις εκλογές του 2012 εκφράστηκε στην πράξη η ενότητα της αριστεράς, γιατί υπήρξε μετακίνηση από τα άλλα κόμματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΔΗΜΑΡ και ο κ. Κουβέλης, πρόσθεσε, βρίσκονται σε στρατηγικό δίλημμα. Δηλαδή, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κουβέλης θα πρέπει να αποφασίσει αν θα προσανατολιστεί στο να γίνει ο ίδιος χρήσιμος σε ένα πολιτικό σύστημα που πνέει τα λοίσθια στηρίζοντάς το για δεύτερη φορά ή όπως φημολογείται θα πάει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή θα επιλέξει να ξαναγυρίσει στην κοίτη του και να συμβάλει σε μια προοπτική ιστορική, η αριστερά να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης και να σταματήσει την καταστροφή της χώρας. Αλλά αυτό, σημείωσε, θα το απαντήσει ο ίδιος, καθώς τον αφορά και προσωπικά.

Για το ΚΚΕ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «μας εκπλήσσει διαρκώς δυσάρεστα» και άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι το ΚΚΕ θεωρεί ότι ο εχθρός δεν είναι ο ταξικός αντίπαλος, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό, «με στεναχωρεί», είπε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Για την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων ο κ. Τσίπρας είπε ότι σωστά έχει μειωθεί, ωστόσο τόνισε ότι η κατάργηση της επιχορήγησης υποκρύπτει άλλες μεθοδεύσεις γιατί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ χρωστάνε 250 εκ. και η επιχορήγησή τους παρακρατείται από τις τράπεζες.

Επομένως, έθεσε το ερώτημα πως πληρώνουν τα έξοδα των γραφείων, η μεν ΝΔ της Συγγρού, το δε ΠΑΣΟΚ της Χαριλάου Τρικούπη. Επίσης ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις πληροφορίες ότι τα δύο κόμματα θέλουν να αλλάξουν ΑΦΜ «και να ρίξουν φέσι», ιδρύοντας ο μεν κ. Σαμαράς τη Νέα Ελλάδα, ο δε κ. Βενιζέλος προσχωρώντας στην Ελιά. Αντίθετα, είπε ο κ. Τσίπρας, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κόμμα πήρε όλα τα προηγούμενα βάρη του ΣΥΝ.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ

Τσίπρας για τα ΜΜΕ: Αυτό που γίνεται με τις ψηφιακές συχνότητες , δε γίνεται σε δημοκρατίες, γίνεται σε μπανανίες. Δε έχω τίποτα προσωπικό με τους ανθρώπους, αλλά στην Ελλάδα θα μπουν κανόνες. Το τίμημα που εκτιμήθηκε για τις ψηφιακές συχνότητες ήταν 700 εκατομμύρια και οι συχνότητες δόθηκαν με 18 εκατομμύρια.

Τέλος στο τρίγωνο της αμαρτίας, το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, τις τράπεζες και τα χρεοκοπημένα Μέσα Ενημέρωσης που παίρνουν δάνεια που δεν δικαιούνται και τα στερούν από τις υγιείς επιχειρήσεις.

Original article: ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΤΧΣ – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ – ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΜΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα