Όλι Ρεν: Βάζει τέλος στα σενάρια για δανειακές ανάγκες της Ελλάδας 77 δισ. ευρώ

[UPD] «Tα 77 δισ. ευρώ που αναφέρονται δεν προέρχονται από εκτιμήσεις της Επιτροπής», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων κ. Όλι Ρεν βάζοντας τέλος στη φημολογία που είχε προκαλέσει αρθογραφία της Bil αναφορικά με το ύψος των μελλοντικών δανειακών αναγκών της Ελλάδας (2015-2020).

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα είχε επικαλεστεί ως πηγή, επίσημο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου οικονομικών. Η απάντηση του Φινλανδού Επιτρόπου, δόθηκε έπειτα από σχετικό γραπτό ερώτημα του

ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Στην απάντησή του παράλληλα, ο κ. Ρεν θεώρησε σημαντική την ανάγκη διαχωρισμού των καθαρών από τις ακαθάριστες κρατικές δανειακές ανάγκες, τονίζοντας ότι οι πρώτες αποτελούν το αναμενόμενο ποσό δανεισμού που θα χρειαστεί μετά την προσφυγή σε προγραμματισμένη μείωση των περιουσιακών στοιχείων, (π.χ. χρήση ταμειακών αποθεμάτων ασφαλείας, ιδιωτικοποιήσεις και άλλα έσοδα).

“Η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013″

Καλά λόγια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είχε να πει ο Όλι Ρεν κατά την παρουσίαση των Φθινοπωρινών Εκτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομική κατάσταση των κρατών μελών της ΕΕ ως το 2015.

«Τα χειρότερα έχουν περάσει» διαμηνύει ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος επί των Οικονομικών Υποθέσεων ενώ σημειώνει πως κατά πάσα πιθανότητα η Ελλάδα θα πετύχει για το 2013, διαρθρωτικό (δηλαδή πρωτογενές) πλεόνασμα.

Ωστόσο, επισημαίνει πως η Αθήνα πρέπει να τηρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής: «Τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν» σημειώνει η Εκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα