Όλα έτοιμα για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές – Επικοινωνιακή καταιγίδα

UPD: Έως το τέλος της εβσδομάδας και όχι σήμερα όπως αναμενόταν, η Ελλάδα αναμένεται να κάνει πρώτο, μετά το 2014, βήμα για “προστατευμένη” έξοδο στις αγορές, με τη βοήθεια της εταιρείας συμβούλων Rothschild.

Τα κεφάλαια που προσδοκά να αντλήσει το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να διαμορφωθούν στα 3-4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ θα «ανακυκλώσουν» τα ομόλογα που λήγουν στις 17 Ιουλίου.

Θα θεωρηθεί επιτυχής η έκδοση εφόσον το επιτόκιο

είναι χαμηλότερο από την απόδοση 4,95% της έκδοσης του 2014, κάτι που θεωρείται βέβαιο, καθώς οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επιτόκιο στο 4,70% ή και στο 4,40%.

Επιτυχής θα κριθεί η έκδοση επίσης, εφόσον υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών, που θα οδηγήσει σε υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού.

Ενθαρρυντικά στοιχεία για την αποφασιστική κίνηση, η υπερκάλυψη των στόχων του προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο του 2017 και η θετική πορεία του Χρηματιστηρίου.

Την έκδοση, αναμένεται να ακολουθήσει ...επικοινωνιακή καταιγίδα από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία θα προσπαθήσει να πείσει ότι η χώρα μετρά αντίστροφα για την οριστική έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.

Κάτι τέτοιο φυσικά, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, όπως δεν ίσχυε ΟΥΤΕ ΤΟ 2014. Στην πραγματικότητα, η χώρα θα βρίσκεται υπό την Επιτροπεία των δανειστών για πολλά ακόμα χρόνια…

Πρόκειται όμως για ένα καλό “σήμα” στις αγορές, αλλά και στους διεθνείς επενδυτές, ότι η χώρα μπαίνει σε μια τροχιά που αξίζει της προσοχής τους για επενδύσεις στα επόμενα χρόνια.

Στο πολιτικό ρεπορτάζ κάνουν λόγο και για διάγγελμα Τσίπρα προς τον ελληνικό λαό, μετά την έκδοση.

Και δύο…σχετικά video…

Keywords
Τυχαία Θέματα