ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

Κατηγορηματικό “όχι” από τον ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Με γραπτή του ανακοίνωση από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, επισημαίνει ότι ανακοίνωση του ανάδοχου για τον διαγωνισμό της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων είναι μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και προσβάλει ευθέως το

δημόσιο συμφέρον.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Η σύμβαση θα προβλέπει τον διπλασιασμό της τιμής του εισιτηρίου, αυξάνοντας έτσι το κόστος μετακίνησης για τους έλληνες πολίτες αλλά και πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Σήμερα, τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι στην πλειοψηφία τους κερδοφόρα και σε θέση να αποζημιώνουν όσα από αυτά είναι ελλειμματικά. Άρα δεν επιβαρύνουν με κανένα τρόπο τα δημόσια ταμεία. Η ενέργεια αυτή, η οποία κινείται στα όρια της νομιμότητας, πραγματοποιείται την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται αντιτίθενται στην εκποίηση τους. Η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά της αντίθεση μας σε αυτή”.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ«Η ψήφος εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών στην Ελλάδα προκαλεί αλλεργία στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με αφορμή δηλώσεις του υπευθύνου του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.«Και, βεβαίως, αποδεικνύει πως άλλα λένε στην Ελλάδα και άλλα στο Σίτι του Λονδίνου», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα