ΟΜΠΑΜΑ – ΜΠΑΙΝΤΕΝ: “Ζήτω η Ελλάς” και το ΔΝΤ παραμένει στο πρόγραμμα…

09:22 5/4/2016 - Πηγή: BankWars

Στο ζήτημα της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης αι της συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο μνημόνιο αναφέρθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, στην τελευταία φορά που φιλοξενεί στον Λευκό Οίκο την καθιερωμένη ετήσια τελετή εορτασμού της εθνικής επετείου.

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο Μπαράκ Ομπάμα, ερωτηθείς

από τους δημοσιογράφους για το αν είναι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμφωνία Αθήνας και κουαρτέτου απάντησε “ ότι δουλεύουμε γι αυτό”.

Ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης, Τζο Μπάιντεν, με την σειρά του, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Α.Τσίπρα σημείωσε ότι “έχει δύσκολες αποφάσεις να πάρει”. Παράλληλα τόνισε ότι “το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο πρόγραμμα και γι΄αυτό μιλάω με την Κριστίν Λαγκάρντ όλη την ώρα…” .

Η ΤΕΛΕΤΗ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημήτριου και του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, σε ομιλία του μπροστά σε 400 Ελληνοαμερικανούς με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου που εορτάζεται ανελλιπώς από το 1986 στο Λευκό Οίκο τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις ήταν και είναι δυνατές.“Ζήτω η Ελλάς”, φώναξε!

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα σημείωσε ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες αλλά ο ελληνικός λαός αντιστέκεται. “Ο ελληνικός λαός έχει περάσει και πιο δύσκολα στο παρελθόν και δείχνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του φροντίζοντας πρόσφυγες και σώζοντας ζωές στην θάλασσα. Έχουμε καθημερινά Έλληνες ήρωες που βοηθούν στο προσφυγικό” τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΠΗΓΗ:ΑΝΤ-1

Keywords
Τυχαία Θέματα