Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ αν δεν υπάρξει συμφωνία – Ενημέρωσε Σταύρο, Φώφη, Ντόρα

(upd)Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης προκειμένου να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Τσίπρας είπε στον Στ. Θεοδωράκη ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ στα τέλη Ιουνίου

εάν δεν κλείσει η συμφωνία.

Ωστόσο κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν τις πληροφορίες. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Φώφη Γεννηματά και την Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν σε καλό κλίμα.

Το μείζον είναι να μπορέσουμε να φέρουμε μια βιώσιμη συμφωνία. Δεν είναι μείζον μόνο για την κυβέρνηση, είναι μείζον για την χώρα”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Α.Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου, τον επικεφαλής του Ποταμιού.

“Το κρίσιμο είναι να μπορέσει να κλείσει αυτός ο φαύλος κύκλος, να μην αναγκαστούμε να πάμε σε μια συμφωνία η οποία σε έξι μήνες θα μας δώσει πάλι τα ίδια”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Θεοδωράκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι το Ποτάμι θα στηρίξει τη συμφωνία, ενώ αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός του είπε πως έχει ακόμη περιθώριο 2-3 κινήσεων στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Η ρήξη είναι καταστροφή για τη χώρα, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό και κάλεσε την κυβέρνηση να καταλήξει σε μια συμφωνία που θα διασφαλίζει την προοπτική της χώρας.

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για την ανάγκη συγκρότησης μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, κάτι που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ από το 2012.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τη βουλευτή της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, γεγονός που προκάλεσε την ενόχληση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα