Τράπεζες: Σενάριο τρόμου από γερμανική εφημερίδα για έλεγχο κεφαλαίων το Σαββατοκύριακο

Σενάριο τρόμου με επερχόμενο μάλιστα κίνδυνο επιβολής ελέγχου κεφαλαίων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, παρουσιάζει μέσω της ιστοσελίδας της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Το σενάριο διαψεύστηκε από την ελληνική κυβέρνηση.

Στο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο και για νέα Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ την ερχόμενη Παρασκευή σε περίπτωση που οι συνομιλίες

για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup της Πέμπτης ναυαγήσουν.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα αν πραγματοποιηθεί νέα Σύνοδος Κορυφής, θα ζητηθεί από την Ελλάδα να προχωρήσει σε ειδικό νόμο που θα προβλέπει τον έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων.

Η Süddeutsche Zeitung τονίζει ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν ψηφίσει έναν τέτοιο νόμο, τότε θα απομονωθεί από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ωστόσο, την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής -αν τελικά συγκληθεί- θα αναζητηθεί πιθανή πολιτική λύση για την Ελλάδα και τελικά η Αθήνα θα προχωρήσει σε παράταση του τρέχοντος προγράμματος έως τον Νοέμβριο και χρηματοδότηση ύψους 25-35 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Βερολίνο: Ούτε επιβεβαιώνουμε, ούτε διαψεύδουμε

Την ίδια ώρα, πάντως, ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα της SZ ο εκπρόσωπος του Βερολίνου είπε απλά πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα.

«Η κυβέρνηση ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα