Ο Τραμπ “πρόδωσε” αντι-ευρωπαιστές και ακροδεξιούς στην Ευρώπη βομβαρδίζοντας τη Συρία

13:09 8/4/2017 - Πηγή: BankWars

Ο Ντόναλντ Τραμπ, στον οποίο πολλά είχαν στηρίξει οι αντι-ευρωπαιστές και οι ακροδεξιοί, των Ελλήνων συμπεριλαμβανομένων, μάλλον …τους πρόδωσε. Ο βομβαρδισμός των ΗΠΑ στη Συρία του Άσαντ, του “προστατευόμεου” της Ρωσίας του Πούτιν, χάλασε τη…σούπα αντιευρωπαιστών – ακροδεξιών που μόλις αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι η υπερδύναμη ΗΠΑ, κοιτάζει τα συμφέροντά της, ανεξάρτητα από το ποιός είναι ο Πρόεδρος…

Το σοκ

των αντιευρωπαιστών – ακροδεξιών, που ανοήτως πίστευαν ότι ο Τραμπ σε συμμαχία με τη Ρωσία θα χτυπήσει την Ευρωπαική Ένωση, θα πάψει να θέλει ρόλο στη Μ.Ανατολή, θα ενισχύσει τους χριστιανικούς πληθυσμούς και (ειδικά για την Ελλάδα) θα αποδυναμώσει τον Ερντογάν, είναι μεγάλο.

Ήδη η προεδρική υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, δήλωσε «ξαφνιασμένη» με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου και τον κατηγορεί τώρα ότι προσπαθεί να γίνει «αστυνόμος της υφηλίου» κι ότι αυτό θα του γυρίσει μπούμερανγκ. Η Λεπέν θύμισε ότι ο Τραμπ είχε πει προεκλογικά ότι δεν θα έκανε τις ΗΠΑ «αστυνόμο της υφηλίου, αλλά αυτό ακριβώς έκανε χθες».

Αλλά και ο έτερος των αντιευρωπαιστών, ο επικεφαλής του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ άσκησε για πρώτη φορά κριτική στο ίνδαλμά του. Δήλωσε ότι τον αιφνιδίασε η απόφαση του Τραμπ κι ότι οι οπαδοί του Προέδρου θα διερωτώνται τώρα «που θα τελειώσει όλο αυτό»…Προειδοποίησε μάλιστα την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να μην ακολουθήσει τους Αμερικανούς σε άλλη μια στρατιωτική επέμβαση στη Μέση Ανατολή.

Ο Φάρατζ, δήλωσε: «Έχω εκπλαγεί μ’ αυτό. Πιστεύω ότι πολλοί απ’ τους ψηφοφόρους του Τραμπ θα ξυπνήσουν σήμερα και θα ξύνουν τα κεφάλια τους λέγοντας ‘που θα τελειώσει όλο αυτό;’ Ως ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ λέω, ναι, οι φωτογραφίες [με τα θύματα της επίθεσης με χημικά] ήταν τρομερές, αλλά έχω εκπλαγεί. Όποιες κι αν είναι οι αμαρτίες του Άσαντ, είναι κοσμικός.»

Keywords
Τυχαία Θέματα