Ο Τραμπ αποδοκίμασε και καταδίκασε ναζιστές οπαδούς του – Αισιοδοξούν 6 στους 10 Αμερικανούς

Αποστάσεις από τη νεοναζιστική οργάνωση που γιόρτασε τη νίκη του στις εκλογές με ναζιστικούς χαιρετισμούς πήρε ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα New York Times.

«Τους αποδοκιμάζω και τους καταδικάζω» είπε στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας, σύμφωνα με την Τζούλι Ντέιβις, τη διαπιστευμένη ρεπόρτερ στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ

υπερασπίστηκε ταυτόχρονα τον στενό σύμβουλό του, τον Στιβ Μπάνον διαβεβαιώνοντας ότι αν πίστευε πως είναι «ρατσιστής ή ακροδεξιός», δεν θα σκεφτόταν καν την πιθανότητα να τον εντάξει στο επιτελείο του.

ΘΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Έξι στους δέκα Αμερικανούς ψηφοφόρους δηλώνουν «αισιόδοξοι» για την τετραετία υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Κουίνιπιακ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δύο εβδομάδες μετά την επικράτηση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές.

Όσον αφορά τις προσδοκίες τους, εμφανίζονται επίσης διχασμένοι: ο ένας στους δύο πιστεύει ότι δεν θα μειωθεί το ασφαλιστικό κόστος, αλλά δύο στους τρεις θεωρούν ότι ο Τραμπ θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Και το 58% είναι πεπεισμένο ότι θα προστατεύσει τις ΗΠΑ από την τρομοκρατική απειλή, μολονότι ο ένας στους δύο δεν πιστεύει ότι θα καταφέρει να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος.

«Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων λέει ότι δεν θα καταφέρει να αναγκάσει το Μεξικό για το τείχος και δεν θα νικήσει το Ισλαμικό Κράτος. Δεν είναι έντιμος και δεν είναι προσγειωμένος. Όμως έχει ισχύ και ηγετικά προσόντα. Βαραίνουν πολύ οι υποσχέσεις του για περισσότερες θέσεις εργασίας και για μια καλύτερη οικονομία», είπε ο επικεφαλής της δημοσκόπησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα