Πέντε ΥΠΟΙΚ κρατών-κλειδιών θα συζητήσουν με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος – Απούσα η Ελλάδα

upd: Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας προγραμματίζουν να συναντηθούν στο Βερολίνο την Παρασκευή με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΚΤ για να συζητήσουν σχετικά με την κρίση κρατικού χρέους της Ελλάδας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας

Süddeutsche Zeitung.

Στην συνάντηση δεν έχει προσκληθεί ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών! Αποφασίζουν για εμας, χωρίς εμάς!

Η συνάντηση της Παρασκευής με τη σύνθεση που έχει αποφασιστεί καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της ευρωπαϊκής πλευράς να κρατήσει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αποφεύγοντας μια ρήξη που θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον κ. Σόιμπλε έναντι του γερμανικού κοινοβουλίου.

Η συνάντηση της Παρασκευής με τη σύνθεση που έχει αποφασιστεί παρά τον ανεπίσημο χαρακτήρα της καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της ευρωπαϊκής πλευράς να κρατήσει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αποφεύγοντας μια ρήξη που θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον κ. Σόιμπλε έναντι του γερμανικού κοινοβουλίου. Από το αποτέλεσμα της συνάντησης της Παρασκευής θα κριθεί το πρόσημο των αποφάσεων του EWG που συνεδριάζει στο τέλος του μήνα. Ενδιαφέρον πάντως έχει το γεγονός ότι σε αυτή τη συνάντηση θα είναι απούσα η ελληνική πλευρά περιορίζοντας έτσι κάθε παρέμβαση από την πλευρά της Αθήνας στην τελική συμφωνία.

Στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσαν νωρίτερα ότι η Αθήνα συνεχίζει τις συνομιλίες με τους διεθνείς πιστωτές της για τις μεταρρυθμίσεις στα πεδία της δημοσιονομικής πολιτικής και των εργασιακών σχέσεων, με στόχο την ολοκλήρωση της τρέχουσας, δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης στις αρχές του επόμενου μήνα, ενόψει της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τον επόμενο μήνα.

Η Süddeutsche Zeitung δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες για τα θέματα που θα εξεταστούν στη συνάντηση της Παρασκευής.

MNI: Δύσκολη η συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup – Plan B από την Ε.Ε. εάν δεν τα βρει με το ΔΝΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα