Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ “ΑΡΠΑΞΕ” ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – Οι “Γαύροι” δεν το άντεξαν και πέταξαν φωτοβολίδες

Στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ και …επίσημα ο Παναθηναικός. Κέρδισε τον 50 τελικό με τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ με 66-51 και στέφθηκε πρωταθλητής της Α1 Μπάσκετ. Λίγο πριν τη λήξη, οπαδοί του Ολυμπιακού, απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα, πέταξαν φωτοβολίδες και

το ματς, με απόφαση των διαιτητών διακόπηκε. Με την επανέναρξη του παιχνιδιού και αφού είχε αδειάσει το γήπεδο, το τελικό 51-66 διαμορφώθηκε από τον Πρίντεζη.

—38′: Διακοπή του αγώνα καθώς έπεσαν αρκετές κροτίδες και φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο με το σκορ να είναι 49-66.

—-Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού ο Παναθηναικός προηγείτο με 64-48 και ο κόσμος του Ολυμπιακού άρχισε να αποχωρεί από τις εξέδρες.

Το παιχνίδι στην πρώτη περίοδο είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι. Ο Μιλουτίνοφ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Παππάς με το πρώτο τρίποντο των «πράσινων» μετά από πέντε προσπάθειες σημείωσε το 3-2. Ακολούθησε ένα σερί 9-0 του Ολυμπιακού με τρίποντα του Παπανικολάου και δύο του Μάντζαρη, όμως οι «πράσινοι» επέστρεψαν και ισοφάρισαν σε 12-12 με πόντους των Μπουρούση, Καλάθη και Ρίβερς. Τελικά στο τέλος της περιόδου ο Ολυμπιακός με βολή του Σπανούλη προηγήθηκε 17-14.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» με σφικτή άμυνα περιόρισαν τον Ολυμπιακό στους δέκα πόντους σε ολόκληρη την περίοδο. Το σκορ 36-27 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός δεν βρήκε λύσεις στην επίθεση, ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχισε να σκοράρει. Οι «πράσινοι» με επιθετικές λύσεις από τους Καλάθη, Τζέιμς, Γκάμπριελ και Μπουρούση προηγήθηκαν με σκορ 57-37.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 6(9ριμπ.), Πρίντεζης 4 (2/14 σουτ), Παπανικολάου 7 (1τρ., 7ριμπ.), Μάντζαρης 6 (2), Σπανούλης 9 (2/10 σουτ, 4ασ.), Γκριν 4 (2/8 σουτ), Μπιρτς, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 3(1), Αγραβάνης 10 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 2 (1/7 σουτ, 8ριμπ.), Τζέιμς 11 (1τρ., 12 ριμπ., 6 ασ.), Φελντέιν, Γκιστ 4, Γκάμπριελ 3(1), Ρίβερς 13(3), Φώτσης 3(1), Παππάς 10(2), Μπουρούσης 8, Καλάθης 12(2).

Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού: Γκριν, Μπιρτς, Γιανγκ, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Γουότερς, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης.

Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού: Σίνγκλετον, Ρίβερς, Τζέιμς, Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν, Γκιστ, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ, Μπουρούσης, Καλάθης

Keywords
Τυχαία Θέματα