Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ΤτΕ – SSM στη Φρανκφούρτη

Σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του επιτελείου της Τράπεζας της Ελλάδος με στελέχη του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμου (SSM), όπου συζητήθηκε το σχέδιο της ΤτΕ για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο και σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν περίπου 10 στελέχη του SSM όπου, και σε περίπου δύο ώρες που διήρκησε η συνάντηση συζητήθηκαν σε βάθος όλες οι τεχνικές πτυχές του σχεδίου

και απαντήθηκαν δεκάδες ερωτήσεις. Δεν υπήρξε τοποθέτηση του SSM επί της ουσίας του σχεδίου κάτι που είναι πιθανό να γίνει αύριο στις προγραμματισμένες συναντήσεις του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα στη Φρανκφούρτη.

Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες η ΤτΕ θα συνεχίσει τις επαφές και ενημερωτικές συναντήσεις για το σχέδιο. Όπως σημείωσε η κεντρική τράπεζα στην Επισκόπηση του Ελληνικού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα: «Η επίλυση του προβλήματος της αποτελεσματικής διαχείρισης των NPEs απαιτεί πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς μείωσής τους». «Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι απαιτούνται επιπλέον εργαλεία στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής για τη διαχείριση του προβλήματος σε συνεργασία με την Πολιτεία, τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό και φυσικά τα πιστωτικά ιδρύματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα