Ούτε η Κύπρος δεν καταλαβαίνει τι ζητά η Ελλάδα!

Δείγμα της ασάφειας που υπάρχει γύρω από τις ελληνικές θέσεις είναι και η δήλωση του Κύπριου υπουργού των οικονομικών πως δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς ζητά η Ελλάδα!

Την άποψη ότι η στάση της Κύπρου στο χθεσινό Eurogroup «δεν θα έκανε διαφορά» εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική

έκδοση του «Φιλελεύθερου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε δηλώσεις του το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιος ποιο είναι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης που πρέπει να στηρίξει η Κύπρος.

Ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ εμφάνισε την ανησυχία του για τις εξελίξεις μετά το αρνητικό αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα.

«Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Είμαι ανήσυχος και προβληματισμένος ως Έλληνας. Ήταν φανερό εδώ και μέρες πως τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για την Ελλάδα» είπε. Υπέδειξε ότι «η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τις πραγματικότητες και θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις της» και ότι η ευθύνη της λήψης των αποφάσεων βρίσκεται πλέον στην πλευρά της.

«Αν η Αθήνα επιθυμεί παράταση του προγράμματος θα πρέπει να το ζητήσει τώρα» δήλωσε, σημειώνοντας ότι το μόνο περιθώριο που υπάρχει για την Αθήνα είναι στο πλαίσιο παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος. «Εάν δεν το θέλει, υποθέτω, πως θα έχει κάνει συγκεκριμένους τους εναλλακτικούς τρόπους που θα επιτρέψουν τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία του ελληνικού κράτους και της οικονομίας» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΟ: Είναι προφανές ότι η Κύπρος σε καμία περίπτωση δεν έγινε ξαφνικά …εχθρική απέναντι στην Ελλάδα αλλά ότι υπάρχει πρόβλημα με τον τρόπο που η κυβέρνηση επικοινωνεί τις θέσεις της. Δεν μπορεί 18 υπουργοί Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Γεωργιάδη, να δηλώνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι ζητά η ελληνική πλευρά. Αυτό δείχνει πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν έχει παρουσιάσει απτά στοιχεία και δεν μιλάει με νούμερα αλλά προτιμά τις καθηγητικές διαλέξεις στους ομολόγους του.Τα θέματα όμως αυτά – και οι διαπραγματεύσεις ειδικότερα – δεν κλείνουν με διαλέξεις, θεωρίες και γενικές τοποθετήσεις αλλά με αριθμούς!

Keywords
Τυχαία Θέματα