Γ. Ντάισελμπλουμ: “Ομπρέλα προστασίας” για την Ελλάδα η παράταση του προγράμματος

[UPD] Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι το σημερινό Ecofin, το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Κατά την έξοδο του ο Πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ερωτήθηκε για την κατάσταση των συνομιλιών με την Ελλάδα και δήλωσε πως:

«Θα περιμένουμε και θα αξιολογήσουμε τη κατάσταση. Έχουμε κοινό ενδιαφέρον (σ.σ. με την Ελλάδα) για να σταθεροποιήσουμε την

Ελλάδα και η επέκταση του προγράμματος θα προσφέρει μια ομπρέλα προστασίας και θα μας δώσει μια επέκταση χρόνου. Πιστεύουμε πως είναι ο καλύτερος δρόμος που μπορούμε να πάρουμε».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

“Εύχομαι οι Έλληνες να ζητήσουν παράταση του μνημονίου”

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε το πρωί της Τρίτης προσερχόμενος στο Ecofin: “Εύχομαι οι Έλληνες να αναζητήσουν παράταση του μνημονίου. Από αυτούς εξαρτάται. Μετά θα επιτρέψουμε μια ευελιξία στο πλαίσιο του προγράμματος”.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε: “Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες”.

Εξάλλου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία σύντομα. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, ο κ. Βαρουφάκγς δήλωσε: “Η Ευρώπη θα συνεχίσει να εργάζεται για να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα για τον μέσο Ευρωπαίο (…) Το επόμενο βήμα είναι το υπεύθυνο βήμα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα