ΟΡΙΣΤΙΚΟ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ – “Πανηγυρίζουν” τα λογιστικά γραφεία

07:54 5/6/2014 - Πηγή: BankWars

[UPD] Δεκτή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έγινε η παραίτηση του ΓΓ Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Προηγήθηκε πολύωρη συνάντηση των δύο ανδρών στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η παραίτηση υποβλήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Το υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωση ότι ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής

κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ευχαρίστησε τον κ. Θεοχάρη για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της Κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα.

»Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της.

»Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού. Τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Σε εκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ τον κάλεσε ο Γ. Στουρνάρας

Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση μεταξύ του Χ. Θεοχάρη και του Γιάννη Στουρνάρα. Λίγο αργότερα στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη και ο σύμβουλος του ΥΠΟΙΚ Νίκος Καραβίτης καθώς και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κος Παπασταύρου.

Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση του κ. Θεοχάρη, οι εξελίξεις ενδεχομένως να είναι άμεσες…

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΡΕΠΡΟΤΑΖ:

Ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χ.Θεοχάρης, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, οδηγείται σε έξοδο από το πόστο του. Η θητεία του είναι 5 ετής και η απομάκρυνσή του μπορεί να γίνει μόνο εφόσον υπάρξει συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα. Πέρα από τα τυπικά προσόντα του, τα οποία κανένας δεν αμφισβητεί, γεγονός είναι ότι έχει τρελάνει τους φοροτεχνικούς όλης της χώρας με τις απίστευτες εγκυκλίους του, ενώ επί τγων ημερών του, οδηγηθήκαμε στο να χρειάζεται κάθε Έλληνας φορολογούμενος και από …δ’υο φοροτεχνικούς για να τα βγάλει πέρα.

Original article: ΟΡΙΣΤΙΚΟ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ – “Πανηγυρίζουν” τα λογιστικά γραφεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα