Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, (Ιούνιος 1996) προετοιμάζει η κυβέρνηση μέσω της Βουλής των Ελλήνων με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκδήλωση θα είναι παρών και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν

ότι ο πρωθυπουργός θα παραστεί και στην εκδήλωση μνήμης που θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για τον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης ζήτησε για την εκδήλωση, τη συνδρομή της Φώφης Γεννηματά αλλά και του Γ.Παπανδρέου ο οποίος έχει την κυριότητα του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου» το οποίο ε ίχε πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο του 2014 φωτογραφική έκθεση σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας για τη ζωή του Ανδρέα .

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε επιστολή στον κ. Βούτση στην οποία αναφέρεται ότι:

«Θεωρώ ιδιαίτερα θετική την πρωτοβουλία σου να οργανώσει η Βουλή, στις 23 Ιουνίου, εκδήλωση μνήμης για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Θεωρώ επίσης αυτονόητο χρέος του Κοινοβουλίου να προηγηθεί ειδική συνεδρίαση της Βουλής για να αποτίσει φόρο τιμής στον Ανδρέα Παπανδρέου, στην οποία θα κληθούν να μιλήσουν αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων της Κυβέρνησης και αμέσως μετά να γίνουν, με την παρουσία όλων μας, τα εγκαίνια της έκθεσης που οργανώνει η Βουλή”

Η πρόταση της κ. Γεννηματά ουσιαστικά αποσκοπεί στο να αφαιρεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η δυνατότητα αξιοποίησης τιμητικής εκδήλωσης για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Αναζητήσεις
εκδηλωση για τιμιση παπανδρεου
Τυχαία Θέματα