Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου επισκέπτεται τη ΔΕΘ και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματός του, προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ του οικονομικού ρεαλισμού και των μεγάλων πιέσεων που δέχεται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα αποφύγει την άκρατη παροχολογία και θα εστιάσει στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.

Μεταξύ αυτών που θα ανακοινώσει περιλαμβάνονται:

-Άμεση επαναφορά του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν – Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα
– Επαναφορά κατώτατου μισθού 751 ευρώ
– Αποκατάσταση μέρους απωλειών χαμηλότερων συντάξεων
– Κατάργηση ΕΝΦΙΑ – Νέος φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας
– Αφορολόγητο 12.000 ευρώ

– Δημιουργία τράπεζας για την Ανάπτυξη – Ειδικού σκοπού

–Κόκκινα δάνεια. Ρύθμιση με δημιουργία ενδιάμεσου φορέα

– Δημιουργία 200.000 θέσεων εργασίας.

– Άμεση πάταξη του φαινομένου της λαθρεμπορίας καυσίμων.

– Παύση ποινικών διώξεων για χρέη προς το δημόσιο

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ – Η ΡΥΘΜΙΣΗ

Το σχέδιο που θα ανακοινωθεί αφορά στη δημιουργία ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης των κόκκινων δανείων, ο οποίος θα αναλάβει τη θεσμοθέτηση και την εποπτεία της εφαρμογής ενός νέου πλαισίου ρύθμισης με βάση καθορισμένες ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών, ύστερα από λεπτομερή έρευνα των δεδομένων του δανειακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών. Στόχος είναι η αναπροσαρμογή των δανείων στη σημερινή οικονομική κατάσταση των δανειοληπτών και στην αντικειμενική δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Το πρόγραμμα ρύθμισης θα περιλαμβάνει όχι μόνο τα στεγαστικά αλλά όλα τα «κόκκινα» δάνεια, που έχουν υποθήκη σε πρώτη κατοικία, αλλά και σε αγροτικές ιδιοκτησίες μικροκαλλιεργητών, και θα αφορά σε φυσικά πρόσωπα , εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μικρές αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Παράλληλα, στο πρόγραμμα ρύθμισης θα υπαχθούν και οφειλές προς άλλους φορείς, όπως Δημόσιο, ΔΕΚΟ, κλπ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και εκπροσώπους των εργαζομένων και στη συνέχεια θα κάνει περιοδεία στα περίπτερα.

Στις 19:30 θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» για τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, θα επισκεφθεί το κτίριο της ΕΤ-3 και θα συναντηθεί με τους εργαζομένους, ενώ μία ώρα αργότερα, μαζί με τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του κόμματος, Γιάννη Μηλιό, θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με εκπροσώπους από κινήματα και κλάδους εργαζομένων που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα