Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΗΡΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ – ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ήδη, ο πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την πρόσκληση.
Πιθανότερη ημερομηνία για τη συνάντηση στο Λευκό Οίκο είναι η 17η Οκτωβρίου.

Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται σημαντική, καθώς θα πραγματοποιηθεί σε μία περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το site mignatiou.com, δεν αναμένεται να ανακοινώσει κάποια… δραματική αλλαγή για το μείζον θέμα της οικονομίας. Σίγουρα όμως, θα αναφερθεί στην ανάγκη επενδύσεων, και θα υποστηρίξει την αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό υποστήριξε διπλωματική πηγή.

Επίσης επιθυμεί να συζητήσει με τον κ. Τσίπρα για το θέμα της Σούδας. Ένα θέμα για το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ίδιου μέσου, οι Αμερικανοί… “καίγονται”.

Είναι ένα θέμα για το οποίο ο Λευκός Οίκος θα προσπαθήσει να λάβει τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού στη διάρκεια της επίσκεψης.

Στις ΗΠΑ βρέθηκε προ δυο εβδομάδων ο Νίκος Παππάς οπότε και συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τη σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Joan O’Hara και είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι «Αθήνα και Ουάσιγκτον εργάζονται συστηματικά προκειμένου να υπάρξει συνάντηση στην αμερικανική πρωτεύουσα μεταξύ Τσίπρα-Τραμπ».

Keywords
Τυχαία Θέματα