Άκη τα έπαιρνες χοντρά για 5 χρόνια – Καταπέλτης η εισαγγελέας

Σε μια αγόρευση – καταπέλτη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, η εισαγγελέας της έδρας Γεωργία Αδειλίνη χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό αποδέκτη μιζών εκατομμυρίων τις οποίες φόρτωσε στις πλάτες του καταχρεωμένου ελληνικού λαού.

Η εισαγγελική λειτουργός από την έναρξη της αγόρευσής έκανε φανερό πως θα εισηγηθεί την παραδειγματική τιμωρία του κ. Τσοχατζόπουλου.

«Γνώριζε

και απεδέχθη ότι οι μεγάλες προμηθεύτριες εταιρείες των οπλικών συστημάτων θα μετακυλήσουν τα βάρη από τις μίζες στον ελληνικό λαό, ένα λαό κατάχρεο που εμπιστεύτηκε τον κ. Τσοχατζόπουλο». Η τοποθέτηση αυτή της εισαγγελέως προκάλεσε και την πρώτη αντίδραση από την πλευρά του πρώην υπουργού. Η κ. Αδειλίνη όμως προχώρησε ακάθεκτη την αγόρευσή της επιμένοντας πως η δωροδοκία του πρώην υπουργού για την προμήθεια των οπλικών συστημάτων αποδείχθηκε ολοκληρωτικά.

Η εισαγγελές στήριξε την άποψη της περί ενοχής του Άκη Τσοχατζόπουλου 1) στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των εταιρειών μέσω των οποίων διακινήθηκαν τα χρήματα, 2) στην απολογία του εξαδέλφου του πρώην υπουργού Ν. Ζήγρα για την οποία η εισαγγελέας είπε πως «ουδείς μπορεί να αμφιβάλει για την αλήθεια της» και 3) στην κατάθεση της πρώην συζύγου του Ν. Ζήγρα η οποία και ανέδειξε το ρόλο του κύπριου υπουργού Εσωτερικών Ντ. Μιχαηλίδη ως μεταφορέα βαλιτσών με μαύρο χρήμα και τελικό αποδεκτή τον Α. Τσοχατζόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα