ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Εθελούσια έξοδος για 5.000 εως το τέλος του 2013

Μετά την επιτυχία του προγράμματος εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς στο οποίο εντάχθηκαν 2.182 υπάλληλοι, αναμένεται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες με τον συνολικό αριθμό αποχωρήσεων από τον τραπεζικό κλάδο να φτάνει τις 5.000 εως το τέλος του 2013.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης

των τραπεζών, οι διοικήσεις προχωρούν σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου, προκειμένου να περιορίσουν τα λειτουργικά κόστη. Τα προγράμματα αφορούν, ως επι το πλείστον, εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στην σύνταξη, ενώ παρέχονται σημαντικά “πακέτα” κινήτρων σε όσους αποχωρούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική προσδοκά στη μείωση του προσωπικού κατά 2.000 υπαλλήλους. Το σχέδιο της ΕΤΕ προβλέπει την παροχή κινήτρων για την οικειοθελή αποχώρηση περίπου του 15% του ανθρωπίνου δυναμικού.

Η Eurobank περιμένει και αυτή με τη σειρά της την έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης με αποτέλεσμα να εκτιμάται πως η τράπεζα θα ανακοινώσει πρόγραμμα εθελουσίας μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο που θα αφορά περίπου 1000 υπαλλήλους.

Τέλος, η Alpha Bank δεν σχεδιάζει κάποια σημαντική μείωση του προσωπικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα