Ο Άγιος Λάμπης Ταγματάρχης

Σίγουρα Οσιομάρτυρας και εντός ολίγου Άγιος αναμένεται να ανακηρυχθεί ο Λάμπης Ταγματάρχης, μετά τον «λιθοβολισμό» που υπέστη χθες από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη Ραχήλ Μακρή.

Απίστευτος διασυρμός στην αρμόδια επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ωστόσο, ο προτεινόμενος για διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, άντεξε.

Μάλιστα η διαδικασία προκάλεσε

την έντονη αντίδραση του α΄αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για ανάκριση και επιτέθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη διαδικασία.

Η Πρόεδρος της Βουλής, έδειξε …τα δόντια της στην κυβέρνηση, καταψηφίζοντας ουσιαστικά στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, την πρόταση για τον διορισμό του Λ.Ταγματάχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.

Αφού τόνισε ότι ο Λάμπης Ταγματάρχης δεν την έπεισε με τις απαντήσεις του, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε «παρούσα» , αποσύροντας την τελευταία στιγμή το “όχι”

Τα αποτελέσματα της συνεδρίασης

Για τον Διονύση Τσακνή διατύπωσαν θετική γνώμη 9 βουλευτές, αρνητική 4 και παρών 2Για τον Λάμπη Ταγματάρχη διατύπωσαν θετική γνώμη 7 βουλευτές, αρνητική 5 και παρών 3.

Οι διάλογοι

Στην εισήγησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, αφού θύμισε σε όλους τους αγώνες που έκανε κατά του μαύρου τόνισε ότι «ακόμη δεν υπάρχει απόδοση λογαριασμού για γκεμπελίστικες πράξεις…»

Διαβάζοντας ένα απόσπασμα από ένα άρθρο του Λάμπη Ταγματάρχη για το μαύρο στην ΕΡΤ τον ρώτησε: «Πιστεύετε πως για το μαύρο φταίνε οι εργαζόμενοι;»

Τότε, ο κ. Ταγματάρχης της ζήτησε να μην διαβάζει αποσπασματικά αλλά όλο το άρθρο το οποίο και διάβασε ο ίδιος ολόκληρο. Αυτό δεν ικανοποίησε την κα Μακρή η οποία τον ξαναρώτησε: «Φταίνε λοιπόν οι εργαζόμενοι;» Όσες φορές και αν προσπάθησε να απαντήσει δεν ικανοποιήθηκε η κα Μακρή.

Μια άλλη στιγμή αμηχανίας ήταν όταν ρωτήθηκε ο Λάμπης Ταγματάρχης τι θα γίνει με τις συλλογικές συμβάσεις. Όταν απάντησε «Μόλις ξεμπερδέψουμε στους επόμενους 3 μήνες», πήρε φωτιά η Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας με δηκτικό ύφος: «Τι να ξεμπερδέψετε; Από την Επιτροπή; Εδώ;»

Κορυφαία στιγμή επίσης ήταν όταν η Ραχήλ Μακρή ρώτησε την υποψήφια για μέλος του ΔΣ Έλλη Παπακωνσταντίνου: «Κυρία Παπακωνσταντίνου δεν είστε βαπτισιμιά κ. Ταγματάρχη;»

Εκείνη απάντησε: «Όχι» για να συμπληρώσει ο κ. Ταγματάρχης: «Με το χέρι στο ευαγγέλιο.»

Τελικά όπως ήταν αναμενόμενο η Ραχήλ Μακρή εισηγήθηκε αρνητικά για την τοποθέτηση του Λάμπη Ταγματάρχη αλλά και της Έλλης Παπακωνσταντίνου, γιατί όπως είπε δεν την ικανοποίησαν οι απαντήσεις τους….

Keywords
Τυχαία Θέματα