Ο Α.Φλαμπουράρης για το Ελληνικό, τις τράπεζες, το Μνημόνιο και την Κεντροαριστερά

13:04 3/9/2017 - Πηγή: BankWars

«Τον Αύγουστο του 2018 θα βγούμε από το Μνημόνιο», υποστήριξε ο Αλέκος Φλαμπουράρης στην εκπομπή «Ακραίως» του Τάκη Χατζή, σημειώνοντας, πως, «τότε θα ανοίξουν οι κάνουλες».

«Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα αρχίσει η επένδυση στο Ελληνικό»

Αναφερόμενος στην επένδυση στο Ελληνικό, ο Φλαμπουράρης είπε, πως, «προχωράει. Το βλέπουν όσοι ασχολούνται με το θέμα».

«Υπάρχει μία καθυστέρηση γιατί περίμεναν (οι επενδυτές) δασαρχείο και αρχαιολογία» δήλωσε και τόνισε «Αν τέλος του χρόνου ή Γενάρη 2018 γίνει η μεταβίβαση μετοχών στον επενδυτή τότε ξεκινάει η επένδυση».
Αναγνώρισε,

πως, «αυτό που θέλουμε είναι ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όλος ο κόσμος περιμένει τις θέσεις εργασίας».«Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα αρχίσει η επένδυση στο Ελληνικό».

Για τη φοροδιαφυγή

Για το θέμα της φοροδιαφυγής ο υπουργός Επικρατείας τόνισε, πως, «πολλαπλασιάζουμε τους ανθρώπους που κάνουν έλεγχο. Δεν γινόντουσαν έλεγχοι. Αν γινόντουσαν έλεγχοι δεν θα υπήρχαν άνθρωποι που χρωστούν από 300 εκατ. έως 1 δισ”.

Δίκαιη ανάπτυξη

Για το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ο κ. Φλαμπουράρης σχολίασε πως «Καμία πρώτη κατοικία δεν έχει φύγει από τον ιδιοκτήτη της. Σε αυτό έχουν συμβολή και οι τράπεζες. Όσοι γράφουν τέτοια πράγματα κάνουν λάθος. Πρώτη κατοικία σας διαβεβαιώνω πως δεν έχει βγει (σ.σ. στο σφυρί)».”Η κυβέρνηση επιδιώκει δίκαιη ανάπτυξη”. Και πρόσθεσε, πως, «εννοούμε ότι τα θετικά αποτελέσματα της ανάπτυξης θα μοιραστούν με δίκαιο τρόπο σε όλους». «Θα προστατεύσουμε την εργασία. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει προστασία», υποστήριξε.

Για το πακέτο Γιούνκερ

Αναφερόμενος στο «πακέτο Γιούνκερ», είπε, πως, «για να αξιοποιηθεί θέλει δύο πράγματα (…) Είναι δάνειο και έχει μία τρομακτική διαδικασία. Πρέπει να καταθέσεις business planκαι χρειάζεται για να εγκριθεί θέλει τα έσοδα – έξοδα να είναι θετικά, να έχει συν για να μπορεί να αποπληρωθεί το δάνειο».
«Δεν γίνονται σε ένα χρόνο αυτά τα πράγματα. Είμαστε κυβέρνηση δύο χρόνια», σχολίασε.

Για την Κεντροαριστερά

Απαντώντας για τον αν ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να «ηγηθεί» της Κεντροαριστεράς, ο κ. Φλαμπουράρης αρκέστηκε να πει «Εμείς είμαστε Αριστερά. Οι σοσιαλοδημοκράτες, υπάρχει ανάγκη να αυτοπροσδιοριστούν γιατί έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στον κόσμο και την Νέα Δημοκρατία». «Δεν μπορεί να υπάρχει Κεντροαριστερά που έχει εχθρό την Αριστερά».

Για τον Κιμ Γιον Ουν

Ο υπουργός Επικρατείας κλήθηκε να σχολιάσει τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας σημειώνοντας: «Είναι σαφές πως είμαστε αντίθετοι με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Συστήνουμε στις μεγάλες δυνάμεις να είναι ψύχραιμες. Να επιδιώξουν μία συζήτηση με αυτόν τον τύπο. Αυτός προκαλεί αλλά εμείς δεν πρέπει να πέσουμε στην πρόκληση του. Εμάς μας ενδιαφέρει η ύπαρξη του κόσμου, η ανάπτυξη του και η ευημερία του».

Ερωτώμενος αν είναι αντίθετος με το πολιτικό καθεστώς σημείωσε «Είμαι γενικός εναντίον των πυρηνικών όπλων. Το πολιτικό καθεστώς δεν το έχω μελετήσει αλλά νομίζω ότι είναι καθεστώς δεν εκλέγεται οπότε όχι μόνο δεν είμαστε υπέρ. Είμαστε κατά»

Keywords
Τυχαία Θέματα