Το πρόγραμμα του Προεδρικού ζεύγους Εμμάνουελ και Μπριζίτ Μακρόν στην Αθήνα

01:32 3/9/2017 - Πηγή: BankWars

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έρχεται στην Αθήνα μετά της συζύγου του Μπριζίτ, όπου και θα παραμείνουν, την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Μετά την επίσημη υποδοχή στο αεροδρόμιο, θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, όπου ο Μακρόν θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και αμέσως μετά στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα του γίνει επίσημη υποδοχή απ’ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη

συνέχεια οι δύο Πρόεδροι και οι αντιπροσωπείες θα πάνε σε ειδική αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Έλληνας Πρόεδρος θα παρασημοφορήσει και θα προσφωνήσει τον Γάλλο ομόλογό του, ο οποίος θα απαντήσει στην προσφώνηση Παυλόπουλου.

Αμέσως μετά οι δύο Πρόεδροι θα κατευθυνθούν στο γραφείο του Έλληνα Προέδρου, όπου θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Θα ακολουθήσει συνάντηση των Προέδρων και των αντιπροσωπειών (Γάλλοι και Έλληνες υπουργοί) και στη συνέχεια ο Εμ. Μακρόν θα πάει στο μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, μετά το πέρας της οποίας θα γίνουν δηλώσεις και συνέντευξη.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Γάλλος Πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα απευθύνουν ομιλία σε επιλεγμένο κοινό στην Πνύκα και η ημέρα θα κλείσει με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Έλληνας Πρόεδρος στον Γάλλο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τις πληροφορίες μας, στο δείπνο θα παρευρίσκονται περίπου 120 προσκεκλημένοι, ενώ οι δύο Πρόεδροι, ο πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, οι υπουργοί και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνοδεύονται απ’ τις συζύγους τους.

Την επομένη ο Εμ. Μακρόν θα πάει στο Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, όπου επίσης θα απευθύνει ομιλία, μαζί με τον Αλ. Τσίπρα, ενώ πριν αναχωρήσει, την Παρασκευή το μεσημέρι, θα επισκεφθεί κάποιο γαλλικό ίδρυμα στην Αθήνα, ίσως το γαλλικό ινστιτούτο.

Παράλληλα θα εξελιχθεί και πρόγραμμα της Μπριζίτ Μακρόν, με τη συνοδεία της συζύγου του Πρ. Παυλόπουλου (ίσως στο Βυζαντινό Μουσείο) και της συζύγου του Αλ. Τσίπρα (μάλλον στο Μουσείο της Ακρόπολης).

Keywords
Τυχαία Θέματα