Ντάισελμπλουμ: Δεν βιαζόμαστε – Χρειάζεται δουλειά σε φορολογικό, συντάξεις, εργασιακά

Οι δανειστές δεν βιάζονται για την ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης, όπως προκύπτει και από τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Όπως είπα χθες, χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά σε φορολογικό σύστημα, εργασιακό και συνταξιοδοτικό. Πρόκειται για μεγάλες μεταρρυθμίσεις και θα χρειαστούν πολλή τεχνική δουλειά. Ως εκ τούτου, η αξιολόγηση θα κλείσει το συντομότερο δυνατό, αλλά δεν υπάρχει επιτακτικότατα, δεν υπάρχουν προβλήματα ρευστότητας για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά όσο τα πράγματα βρίσκονται σε τροχιά η εμπιστοσύνη είναι σημαντική”, δήλωσε

προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ερωτηθείς για την ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα, τόνισε πως «εναπόκειται στους θεσμούς το πότε θα επιστρέψουν. Υποθέτω τις επόμενες ημέρες, θα πρέπει βέβαια πάντα και να προετοιμαστούν, αλλά θα επιστρέψουν».

Αρχικά, εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση πώς επιθυμεί να επανεπενδύσει τον δημοσιονομικό χώρο, πως θέλει να τον χρησιμοποιήσει. Θα μιλήσω με τους θεσμούς για αυτό και θα επανέλθω με μια μορφή επενδυτικού πακέτου, ενός θετικού πακέτου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτόν τον δημοσιονομικό χώρο, αλλά δεν αποφασίζω εγώ πως πρέπει να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα