ΝΕΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 5,7 ΡΙΧΤΕΡ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ – ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ

08:47 3/2/2014 - Πηγή: BankWars

Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΣΕΙΣΜΟ 5,7 ΡΙΧΤΕΡ. Οι κάτοικοι στο δρόμο. Εννέα ελαφρά τραυματίες από πτώσεις αντικειμένων. Ζημιές σε σπίτια, στο οδικό δίκτυο και στο λιμάνι Ληξουρίου. Κατέρρευσε εξωτερικός μαντρότοιχος του νοσοκομείου. ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, ο νέος σεισμός

ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου και μετά από το σημερινό φαινόμενο ο ίδιος αισθάνεται πιο ήσυχος.

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας έκανε λόγο για νέο σεισμικό γεγονός που προήλθε από διαφορετική σεισμική εστία του ιδίου ρήγματος της Κεφαλονιάς. Η εστία αυτή πρόσθεσε ο κ. Λέκκας ενεργοποιήθηκε από τον προηγούμενο σεισμό της περασμένης εβδομάδας.

«Φαίνεται ότι είναι συνέχεια του ίδιου ρήγματος, ο ίδιος σεισμογόνος χώρος, και ότι πρόκεται για τον ισχυρότερο μετασεισμό», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, λίγη ώρα μετά το νέο σεισμό 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά.

«Δεν φαίνεται να έχει ενεργοποιηθεί νέο ρήγμα», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι τις επόμενες δύο – τρεις ημέρες θα υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα και συνέστησε στους κατοίκους ψυχραιμία και υπομονή.

Ο κ. Βασίλης Παπαζάχος διευκρίνισε ότι πρόκειται για σεισμό που έγινε πάνω στην ίδια ρηξιγενή ζώνη με αυτόν της προηγούμενης εβδομάδας, διαψεύδοντας ότι πρόκειται για νέο ρήγμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ: «Το ρήγμα είναι 25 χιλιομέτρων και ο σημερινός σεισμός εντάσσεται σ’ αυτό. Κάποιοι κάτοικοι μπορεί να αισθάνθηκαν ότι ήταν ισχυρότερος από τον προηγούμενο γιατί το επίκεντρο ήταν διαφορετικό. Μιλάμε για το σημαντικότερο ρήγμα του ευρωπαϊκού χώρου, το οποίο έχει ενεργοποιηθεί και είμαστε όλοι σε επιφυλακή».

Original article: ΝΕΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 5,7 ΡΙΧΤΕΡ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ – ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ.

Keywords
Αναζητήσεις
ζημιες στο ληξουρι
Τυχαία Θέματα