Αυτοκτόνησε ο Μιχάλης Ασλάνης

Αυτοκτόνησε στο σπίτι του στο Κολωνάκι ο γνωστός σχεδιαστής Μιχάλης Ασλάνης.

Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο λίγο πριν από τις τρεις το μεσημέρι, βρήκαν κουτιά από φάρμακα πεσμένα στο πάτωμα.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες,ο θάνατος του Μιχάλη Ασλάνη φέρεται να τοποθετετείται χρονικά έως και 10 ώρες νωρίτερα από το μεσημέρι της Τετάρτης, οπότε και εκλήθη το ΕΚΑΒ.

Μια

συνεργάτιδα του Μιχάλη Ασλάνη ήταν αυτή που βρήκε νεκρό τον διάσημο σχεδιαστή μόδας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Δίπλα στο άψυχο κορμί του σχεδιαστή υπήρχαν άδεια κουτιά από φάρμακα καθώς και τέσσερις σελίδες στις οποίες ο Ασλάνης είχε αποτυπώσει τις τελευταίες του σκέψεις, όπως αναφέρει το prothema.gr.

Στο χειρόγραφό του, που είναι γραμμένο στα ελληνικά και στα γαλλικά, κατά πληροφορίες, περιγράφει το προσωπικό του αδιέξοδο μετά το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπισε και εξαιτίας του οποίου υποχρεώθηκε να μεταναστεύσει στη μακρινή Βραζιλία, καθώς και τους προβληματισμούς του για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των τελευταίων ετών στην Ελλάδα.

Τον “βούλιαξαν” στα χρέη οι γυναίκες – “αράχνες”

Μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα, ο γνωστός σχεδιαστής είχε καταγγείλλει ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης από δύο γυναίκες οι οποίες διαχειρίζονταν τα οικονομικά του και τον βούλιαξαν στα χρέη.

Οπωςείχε υποστηρίζει, οι δύο γυναίκες υπεξαίρεσαν σημαντικά ποσά τα οποία τους έδινε ο γνωστός μόδιστρος, προκειμένου να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που είχε στο ΙΚΑ, την Εφορία και διάφορες τράπεζες.

Η νεαρή κοπέλα από την Αλβανία, την οποία είχε μεγαλώσει στην κυριολεξία ο γνωστός μόδιστρος, αλλά και μια συνεργάτιδα του από την Πάτρα, φρόντισαν να κλέψουν και με άλλον τρόπο τον Μιχάλη Ασλάνη, καθώς εκτός από τα χρήματα του, έκλεβαν συστηματικά ρούχα από το ατελιέ του και τα πουλούσαν στη συνέχεια σε τιμή χονδρικής. Επίσης έβαζαν «χέρι» και στις προκαταβολές που έδιναν διάφορες πελάτισσες στον γνωστό μόδιστρο, ενώ έβγαλαν και δάνειο στο όνομα του το οποίο το καρπώθηκαν οι ίδιες. Πριν αρχίσουν να γίνονται αντιληπτά τα οικονομικά προβλήματα τα οποία είχε να αντιμετωπίσει ο γνωστός μόδιστρος, οι δύο γυναίκες έγιναν «καπνός» καταστρέφοντας μάλιστα και το λογιστήριο του.

Δεχόταν απειλές για τη ζωή του

Μιλώντας στην εφημερίδα Espresso, δεν είχε κρύψει και τους φόβους του για τη ζωή του: «Ανησυχώ πλέον και για την ίδια μου τη ζωή, νομίζω ότι έχω μπλέξει, είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Εκκρεμούν πολλές υποθέσεις. Μιλάω με τους δικηγόρους μου για να δούμε τι θα κάνουμε και πώς θα βρεθεί μια λύση. Δίνω μεγάλο αγώνα. Αν κι έφυγαν μόνες τους, αφού πρώτα με “έγδυσαν”, τώρα λαμβάνω περίεργα τηλεφωνήματα από τους δικηγόρους τους, γιατί μου ζητούν και αποζημίωση από πάνω. Οι… κυρίες πήραν μαζί τους και τρεις μοδίστρες τις οποίες είχα ξοφλήσει».

«Είμαι 63 ετών και αντί να ξεκουράζομαι ή να έχω κάποια σύνταξη, περνάω πολύ δύσκολα και ταλαιπωρούμαι. Δεν μπορώ να διανοηθώ το μέγεθος της απατεωνιάς. Με την κρίση άρχισα ένα-ένα να τα μαθαίνω. Μου έλεγαν όλοι “πρόσεχε τους αλλοδαπούς”, αλλά κι εγώ είμαι Μικρασιάτης, από οικογένεια προσφύγων, δεν έδινα σημασία κι έλεγα “γιατί να μη βοηθήσω;” Αλλά πού να το φανταζόμουν…» έλεγε πριν λίγο καιρό ο ίδιος.

«Για τους μόνους που λυπάμαι είναι για την οικογένειά μου. Οι δικοί μου άνθρωποι θα στενοχωρηθούν όταν διαβάσουν αυτά. Θέλω να τους ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη, γιατί θα πικραθούν. Πάντα με στηρίζουν και είναι δίπλα μου. Εγώ φταίω για τις επιλογές μου και δεν είχα μυαλό να δω τα λάθη μου» ήταν τα τελευταία του λόγια.

Διαβάστε επίσης:

Μιχάλης Ασλάνης: Γυναίκες – «αράχνες» με κατέστρεψαν οικονομικά

Keywords
Τυχαία Θέματα