UBITECH:Μια ελληνική εταιρία λογισμικού “αναβαθμίζει” τα ληξιαρχεία της Αργεντινής

Το επιχειρηματικό δαιμόνιο και η σκληρή δουλειά τριών Ελλήνων προγραμματιστών του ΕΜΠ οδήγησαν το 2005 στην δημιουργία της UBITECH Intelligent Technical Solutions μιας πετυχημένης εταιρίας ανάπτυξης λογισμικού στην οποία το υπουργείο υπουργείο Εσωτερικών της Αργεντινής εμπιστεύτηκε πρόσφατα ένα μεγάλο έργο της υποδομής της.

Σύφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το έργο αφορά στην δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας ασφαλούς ανταλλαγής ληξιαρχικών πράξεων μεταξύ των περιφερειών του ομοσπονδιακού

κράτους της Αργεντινής.

Η UBITECH, που έχει εξειδικευθεί στις τεχνολογίες σημασιολογικού ιστού (semantic web), τα διασυνδεδεμένα δεδομένα (linked data) και τα αυτόνομα δίκτυα (autonomous networks), είχε καταθέσει το 2010 στην International Commission on Civil Status πρόταση και επελέγη έναντι τριών άλλων κοινοπραξιών για την υλοποίηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανταλλαγής ληξιαρχικών πράξεων μεταξύ των κρατών-μελών του οργανισμού.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία η οποία λειτουργεί, στην παρούσα φάση, πιλοτικά και από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει να λειτουργεί επίσημα, επιδιώκει, μεταξύ άλλων, να προσφέρει πρακτικές λύσεις στον γραφειοκρατικό Γολογοθά που αντιμετωπίζει ένας πολίτης σε περίπτωση που εμπλέκονται προξενεία και ληξιαρχεία πολλών κρατών σε κάποια υπόθεσή του.

Η ελληνική ομάδα, με επικεφαλής τον δρα Παναγιώτη Γκουβά, τον δρα Δημήτρη Αλεξάνδρου και κ. Θανάση Μπούρα μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Μπουένος Αϊρες και Ελλάδας (τα γραφεία της εταιρίας βρίσκονται στην Αγία Παρακευή) προκειμένου να παραδώσουν το έργο μέχρι και τον Μάρτιο του 2014, διατηρώντας ανοικτό το ενδεχόμενο και μελλοντικής συνεργασίας με την κυβέρνηση της Αργεντινής.

Επιπλέον, η UBITECH Intelligent Technical Solutions επελέγη μαζί με άλλες 49 ελληνικές εταιρίες (Airfasttickets, Costa Navarino, COCO- MAT, Κτήμα Γεροβασιλείου, Skai Media Group, Αυγά Βλαχάκη, Skroutz S.A. κ.ά.) από την επιτροπή των European Business Awards. Η εταιρεία που το 2011 είχε βρεθεί στην τελική δεκάδα των βραβείων Στέλιου Χατζηιωάννου, είναι υποψήφια για το κορυφαίο βραβείο του επιχειρηματία της χρονιάς.

Σημειώνεται ότι, τα European Business Awards είναι ένας από τους πλέον έγκριτους θεσμούς, που αναδεικνύει τις βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές και τις δημιουργικές πρωτοβουλίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σκοπός των βραβείων είναι η ανάδειξη επιχειρήσεων που διαθέτουν καινοτόμο χαρακτήρα και που αποτελούν επιτυχημένα παραδείγματα, ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύουν κοινωνικά υπεύθυνο πρόσωπο. Φέτος, επελέγησαν πάνω από 500 εταιρείες από 31 χώρες, ενώ την Ελλάδα εκπροσωπούν 50 εταιρείες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, στις οποίες συγκαταλέγεται και η Ubitech Intelligent Technical Solutions.

Της Ελένης Νάτση

Keywords
Τυχαία Θέματα