Νέα Δημοκρατία: Κατάσταση…σούργελο – Οι υποψήφιοι αρχηγοί αποδεικνύονται “μικροί”

Η κατάσταση – σούργελο στις διαδικασίες για την εκλογή νέου Προέδρου στη ΝΔ συνεχιζεται…Οι υποψήφιοι αρχηγοί αποδεικνύονται “μικροί” για να ηγηθούν του κόμματος της κεντροδεξιάς. Συνεπικουρούμενοι από “αυλές” και ανόητους αυλικούς που δηλώνουν ο καθένας ό,τι του κατέβει στο κεφάλι, δημιουργούν κλίμα έντονης απογοήτευσης στους υποστηρικτές της παράταξης.

Χθες, το ρήγμα στις σχέσεις του Ευ.Μειμαράκη με τον Αντώνη Σαμαρά

διευρύνθηκε με το φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον επί του Τύπου συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού στους διαδρόμους της Βουλής.

Ο καβγάς που λίγο έλειψε να λάβει ευρύτερη διάσταση ξεκίνησε όταν κατά την έξοδο από το γραφείο και ενώ συνομιλούσε με δημοσιογράφους ο κ. Μεϊμαράκης είδε να πλησιάζει ο συνεργάτης του Σαμαρά κ. Νίκος Τσιούτσιας. «Παιδιά, πάω να φύγω γιατί ήρθε ο Τσιούτσιας που ακούει αυτά που λέω και τα παραφράζει».

«Τι κάνω;», ρώτησε ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού. «Παραφράζεις και τα μεταφέρεις εκεί», του απάντησε ο τέως πρόεδρος, δείχνοντας με το χέρι του προς το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά. Στην απορία του συνομιλητή του αν εννοεί εκείνον προσωπικά, ο κ. Μεϊμαράκης επέμεινε: «Ναι εσύ. Για σένα μου λένε.».

Καθώς μάλιστα απομακρυνόταν, ο κ. Μεϊμαράκης κοντοστάθηκε για να πει: «Εσείς ξέρατε τον Κλωνάρη, δεν τον ήξερα εγώ», αναφερόμενος στον ιδιοκτήτη της εταιρίας Infosolutions που είχε αναλάβει την διοργάνωση της εκλογικής διαδικασίας της περασμένης Κυριακής που οδηγήθηκε σε φιάσκο. «Ούτε κατ΄ όψιν», απάντησε ο συνομιλητής που απευθυνόμενος στον κ. Μεϊμαράκη συνέχισε: «Με αδικείς με αυτά που λες».

Και ενώ οι δύο τους βρέθηκαν πολύ κοντά, χωρίς οι αυτόπτες μάρτυρες να ακούσουν τι ακριβώς ειπώθηκε, εμφανώς οργισμένος ο τέως πρόεδρος της ΝΔ κινήθηκε, μάλλον απειλητικά προς τον συνομιλητή του, λέγοντας: «Άκουσες αυτό που σου λέω; Να προσέχεις!».

Το επεισόδιο έληξε κάπου εκεί καθώς ο κ. Τσιούτσιας κατευθύνθηκε στον γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και ο κ. Μεϊμαράκης προς το προαύλιο της Βουλής.

Α,ΣΑΜΑΡΑΣ: ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ

“Να κάνεις ό,τι πρέπει για να προχωρήσουμε σε εκλογές με σοβαρότητα και ενότητα”, είπε ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, προς τον μεταβατικό Πρόεδρο της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκη, ξεκινώντας την παρουσίαση του βιβλίου “Έξι προεδρικά πορτρέτα”, που έγινε χθες σε αίθουσα του υπουργείου Εξωτερικών.

Λίγο πιο πριν ο κ. Σαμαράς είχε πει τις ίδιες λέξεις, “ενότητα και σοβαρότητα”, στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στην είσοδο του κτιρίου, αρνούμενος να απαντήσει σε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, ενώ κατά την έξοδό του, παρά τις πιεστικές ερωτήσεις, αρκέστηκε να πει ότι “αυτές οι δύο λέξεις τα λένε όλα”.



– Ο υποψήφιος πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο φιάσκο δέκα ημέρες πριν από τις κάλπες που δεν στήθηκαν, δήλωσε μιλώντας στο Mega: «Δεν είχα καμία ένδειξη ότι υπήρχε κάποιο σαμποτάζ». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σε όσα έγιναν την Κυριακή «βλέπω διοικητική ανικανότητα, όχι δόλο», συμπληρώνοντας: «Μάθαμε από τα λάθη μας και οι εκλογές θα γίνουν σωστά και αδιάβλητα ώστε να αποφύγουμε το φιάσκο που τόσο κακό έκανε στην εικόνα της Νέας Δημοκρατίας».

– Ο Ευ. Μεϊμαράκης, νωρίτερα, με επιστολή του προς τον αντικαταστάτη του στην καρέκλα του μεταβατικού προέδρου Γιάννη Πλακιωτάκη, την οποία κοινοποίησε και στους τρεις συνυποψηφίους του, ζήτησε η Νέα Δημοκρατία να προβεί σε όλες τις νόμιμες, νομικές, αστικές και ποινικές ενέργειες κατά της εταιρείας «INFOSOLUTIONS, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΛΩΝΑΡΗΣ-ΕΛΕΝΗ ΤΥΡΜΑΚΗ Ο.Ε.».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Πλακιωτάκη είχε ο υποψήφιος Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος και επανέλαβε το αίτημά του για συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη να αναλάβει την πρωτοβουλία για αυτή τη συνάντηση έτσι ώστε «να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας στον κόσμο της Ν.Δ και για να πέσουν οι τόνοι». Παράλληλα, ζήτησε να συμφωνηθεί ένας κώδικας συμπεριφοράς και να συζητηθούν τρόποι διασφάλισης της εκλογικής διαδικασίας όπως προβλέπει το καταστατικό. Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και σχολιάζοντας την επιστολή του υποψηφίου προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Μειμαράκη, ο οποίος ζητεί να κατατεθεί αγωγή και μήνυση από τη Ν.Δ. κατά της εταιρείας που ανέλαβε τη διεξαγωγή των εκλογών, ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την απορία του γιατί ακόμα δεν έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες , καθώς όπως είπε είχε καταθέσει ανάλογο αίτημα προς το κόμμα ήδη από την περασμένη Δευτέρα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ- ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΖΗΤΟΥΝ 100 ΣΤΕΛΕΧΗ

Την παρέμβαση των πρώην προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, ζητούν με επιστολή τους 100 στελέχη του κόμματος, με επικεφαλής τον Γιώργο Σούρλα.

Στόχος είναι να σταματήσει η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει προσλάβει διαστάσεις «εμφύλιας σύρραξης».

Στην επιστολή τους, τα 100 στελέχη κάνουν λόγο για «πρωτοφανή και αδικαιολόγητη διαμάχη, με σκληρές αντιπαραθέσεις», η οποία «αν συνεχιστεί, μπορεί να οδηγήσει στη διάσπαση του κόμματος ή στην καλύτερη των περιπτώσεων σε μια εύθραυστη ενότητα, με βαθιές ρωγμές, χωρίς συνοχή και με πληγωμένη την εκλογική βάση».

Τονίζουν δε, την ανάγκη όλα αυτά να αποτραπούν άμεσα, «όταν μάλιστα διαδραματίζονται σε μια χρονική περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, που η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή κεντροδεξιά παράταξη, όχι μόνο ως αντιπολίτευση, αλλά ως μελλοντική κυβέρνηση».

«Οι οπαδοί της παράταξης, των οποίων η παράκληση να διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας με ευπρέπεια και να αποφευχθούν οι στείρες αντιπαραθέσεις αγνοήθηκε από τους υποψηφίους αρχηγούς, περιμένουν από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες, αλλά πρωτίστως από τους πρώην προέδρους και πρωθυπουργούς, που τίμησαν και τιμήθηκαν από την παράταξη και μπορούν με την παρέμβασή τους να διασφαλίσουν την ενότητα».

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ

Στην ομιλία του στην έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Γιάννης Πλακιωτάκης ευχαρίστησε και δήλωσε ότι με συναίσθηση του ρόλου και των ευθυνών αποδέχεται την πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει αντιπρόεδρος και προσωρινός πρόεδρος του κόμματος μέχρι την εκλογή νέου αρχηγού.

Στις πρώτες του δηλώσεις επισήμανε: «Την προηγούμενη Κυριακή, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων του κόμματος και της εταιρείας που ανέλαβε τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, ζήσαμε ένα οργανωτικό φιάσκο, το οποίο έπληξε την εικόνα και το κύρος της παράταξης και πλήγωσε τα στελέχη και τη βάση της ΝΔ. Δυστυχώς, αντί να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος, συμμετείχαμε σε ένα γαϊτανάκι εσωστρέφειας, που μόνο κακό κάνει στην πληγωμένη εικόνα στο κύρος και στην αξιοπιστία της παράταξής μας».

«Θεωρώ ότι ευθύνη έχουμε όλοι μας, γιατί δεν κατορθώσαμε να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών του κόμματός μας. Το να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο είναι εύκολο και ανέξοδο. Το ζητούμενο όμως σε αυτή την κρίσιμη ώρα είναι να πρυτανεύσει η λογική και να σφυρηλατήσουμε την ενότητά μας. Για το λόγο αυτό ζητώ από όλους και κυρίως από τους τέσσερις υποψηφίους να χαμηλώσουν τους τόνους, ώστε να ξεφύγει η παράταξη από το τέλμα και το αδιέξοδο» προσέθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα