ΝΔ: Γιατί πληρώνουμε – και πόσο – ακόμα τον Κορεάτη σύμβουλο του Βαρουφάκη;

Διευκρινίσεις σχετικά με την ιδιότητα, τη σχέση εργασίας και τις αμοιβές του Γκλεν Κιμ, ζητούν πέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με ερώτησή τους στη Βουλή.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές, ο Γκλεν Κιμ, συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη στην κατάρτιση του «plan X», παραμένει ακόμη σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών. Επισημαίνουν ακόμη ότι «όπως περιγράφει ο κ. Γκαλμπρέιθ στο βιβλίο του –το ‘Σχέδιο Χ’- στην κατάρτιση του οποίου συμμετείχε ο κ. Κιμ, περιελάμβανε ‘την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, την επιστράτευση

των δημοσίων υπαλλήλων, την εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, τον επαναπροσδιορισμό των καταθέσεων σε νέα δραχμή, καθώς και έκτακτα μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας’».

Παράλληλα θυμίζουν ότι «τον Ιούλιο 2017, με ομιλία του στην Ιταλία, ο κ. Γ. Κιμ, έκανε λόγο για δημιουργία ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών με διάθεση κουπονιών σε δημοσίους υπαλλήλους, αντί μισθού».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούν τον υπουργό Οικονομικών να διευκρινίσει μεταξύ άλλων ποια είναι επισήμως η ιδιότητα του κ. Κιμ από το 2015 έως και σήμερα, τι προέβλεπε η σύμβαση εργασίας του, αλλά και ποιο είναι το συνολικό ύψος αμοιβών που έλαβε.

Με βάση παράλληλα δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο, σύμφωνα με τα οποία «ο Γκλεν Κιμ έχει διατελέσει, ταυτόχρονα, και σύμβουλος, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας, σε funds του εξωτερικού, που τοποθετούνται σε ελληνικά ομόλογα» ερωτούν τον κ. Τσακαλώτο εάν στη σύμβασή του υπήρχε σαφής ρήτρα αποκλειστικότητας και εμπιστευτικότητας, αποκλείοντας πιθανή εσωτερική πληροφόρηση.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Χρήστος Σταϊκούρας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Χρήστος Δήμας, Θεόδωρος Φορτσάκης και Αθανάσιος Μπούρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα