Ν. Κοτζιάς: Στόχος η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσων με τις ΗΠΑ

Στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων προσβλέπει ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα και αύριο διήμερη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον.

«Με τη διοίκηση του σημερινού προέδρου έχουμε σταθερές σχέσεις και έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις. Ελπίζω να αναπτυχθούν παραπέρα, θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιο βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εν όψει της επίσκεψής του, προσθέτοντας: «Ελπίζω επίσης να μπορέσω να προωθήσω

την παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδος και με άλλους υπουργούς που είναι απαραίτητες και για τη χώρα μας και για τις διεθνείς μας σχέσεις».

Ο κ. Κοτζιάς θα έχει σειρά συναντήσεων με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον και με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ, αντιστράτηγο ε.α. Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ.

Θα συναντηθεί επίσης εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, με μέλη του Κογκρέσου, με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και με οργανώσεις της Ομογένειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα