Μυτιληναίος: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα LNG από το Κατάρ

Σημαντική συμφωνία για εισαγωγή 140.000 κυβικών μέτρων υγροποιημένου αερίου – LNG με την QatarGas έκλεισε η Μυτιληναίος η οποία και στο τέλος του μήνα θα φέρει το πρώτο φορτίο στην Ρεβυθούσα.

Στις 28 Ιουλίου αναμένεται να αφιχθεί στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου Al Thakira. Χθες το δεξαμενόπλοιο που έχει ναυλωθεί από την Qatar Gas είχε πάρει σειρά για να περάσει

τα στενά του Σουέζ, μεταφέροντας φορτίο 140 χιλιάδων κυβικών μέτρων LNG.

Το deal με τον ενεργειακό γίγαντα, που αποτελεί και ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική εταιρία, είχε ανακοινώσει στη γενική συνέλευση των μετόχων, ο πρόεδρος Ευάγγελος Mυτιληναίος. Τότε τόνισε τη σημασία αυτής της συμφωνίας όσο κι εκείνης με τη ρωσική Gazprom για προμήθεια φυσικού αερίου ως προς το θέμα της διαμόρφωσης ενός χαρτοφυλακίου με ανταγωνιστικές τιμές αλλά και για την ασφάλεια εφοδιασμού που έχουν ανάγκη οι δραστηριότητες της εταιρίας.

Πρόκειται για μια συμφωνία κλειδί για τον Όμιλο ειδικά με την τελευταία επένδυση στον Άγιο Νικόλαο.

Κατά τον τρόπο αυτό ο Μυτιληναίος θα εξασφαλίσει ευνοικότερες προυποθέσεις για την κάλυψη των περιόδων αιχμής ζήτησης για την ηλεκτρική παραγωγή, καθώς και καλύτερο κόστος στο χαρτοφυλάκιο των πρώτων υλών του.

Παράλληλα αποκτά μεγαλύτερη ευελιξία και διασπορά στις πηγές τροφοδοσίας του. Για το σύνολο της αγοράς επίσης η εξέλιξη αυτή εμπλουτίζει το μείγμα και ενισχύει την ρευστότητα.

Ακολούθησε πριν από μερικούς μήνες η απευθείας συμφωνία με τη ρωσική Gazprom για την προμήθεια ποσοτήτων φυσικού αερίου, αποκτώντας έτσι μεγαλύτερη ανεξαρτησία από εγχώριους εμπόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα