Τραγωδία χωρίς τέλος – 92 οι νεκροί – 25 αγνοούμενοι- Κανένας δεν είναι υπεύθυνος;

Τραγωδία δίχως τέλος! Η λίστα των θυμάτων που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και τη Ραφήνα συνεχώς μεγαλώνει. Στους 92 ο αριθμός των νεκρών τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, στους 25 ο αριθμός των αγνοουμένων και… κανένας υπεύθυνος δεν παραιτείται. Οι νεκροί ενδέχεται να φτάσουν τους 120, εκτίμησε ο Δήμαρχος Πικερμίου – Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Μακάβρια λίστα στο Μάτι: Άλλος ένας νεκρός στη θάλασσα!

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

Όπως

ανακοίνωσε επίσημα η Πυροσβεστική την Κυριακή 29 Ιουλίου, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 91, ενώ οι αγνοούμενοι έχουν φτάσει στους 25. Κάτι που σημαίνει ότι η μοιραία λίστα αναμένεται να μεγαλώσει και άλλο τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις…

Ήξεραν για νεκρούς πριν νυχτώσει! Το κρύψανε από τον Πρωθυπουργό ή έπαιξαν θέατρο;

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν τέσσερα άτομα τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής» , δήλωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Σήμερα 28 Ιουλίου 2018 άλλος ένας νεκρός προστέθηκε στη λίστα της τραγωδίας. Φθάσαμε στους 88! Κατέληξε 42 χρονη γυναίκα στο ΚΑΤ.

27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, στους 87.

Κατέληξε -σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας- 62χρονος, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Επίσημα από την Πυροσβεστική ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 83 με τα περισσότερα πτώματα να είναι απανθρακωμένα, ωστόσο το μεσημέρι της Παρασκευής από τους ιατροδικαστές ανακοινώθηκε επίσημα ότι οι νεκροί που έφτασαν τελικά στο νεκροτομείο είναι 86.

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης ανέφερε: «Ολοκληρώσαμε την ιατροδικαστική έρευνα επί των νεκρών που είχαν προσκομιστεί στο νεκροτομείο Αθηνών. Οι νεκροί ήταν 86. Η ιατροδικαστική έρευνα ολοκληρώθηκε οπότε από εδώ και πέρα μένει το θέμα της ταυτοποίησης το οποίο ολοκληρώνεται από άλλη υπηρεσία. Από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας».

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση για την κατάσταση των τραυματιών σε κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση των 11 εγκαυματιών από τις φονικές πυρκαγιές που παραμένουν στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, συνολικά στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 49 ενήλικες εγκαυματίες καθώς πήραν εξιτήριο κάποιοι από αυτούς που νοσηλεύονταν σε αυτά τις τελευταίες ημέρες.

Νωρίτερα

Άλλη μία σορός, εντοπίσθηκε πριν από λίγη ώρα στο οικόπεδο της φρίκης, στο Μάτι. Ο αριθμός των ανθρώπων που εγλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο σημείο ανεβαίνει στους 26, ενώ οι νεκροί συνολικά ανέρχονται πλέον στους 85.

Η σύγχυση για τον αριθμό των νέων θυμάτων προκλήθηκε από το γεγονός ότι εντοπίσθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.

Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας, είχε ανακοινώσει ότι κατέληξε ακόμη ένας άνδρας 73 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ.

Η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ενημέρωσε ακόμη ότι προς το παρόν γίνονται έλεγχοι για τυχόν θύματα σε αυλές σπιτιών, δρόμους και κατεστραμμένα σπίτια, δεν έχουν αρχίσει, όμως, να ανοίγουν τα κλειστά σπίτια.

Άγνωστος παραμένει δυστυχώς ο αριθμός των αγνοουμένων.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες Τετάρτη η δύσκολη και χρονοβόρος διαδικασία ταυτοποίησης των σορών.

Οι συγγενείς των θυμάτων προσέρχονται στο εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί (από τις 08:00 το πρωί έως και τις 20:00 μ.μ.) προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που ακολουθείται για την ταυτοποίηση των θυμάτων, παρέχοντας τις αναγκαίες πληροφορίες προκειμένου να διευκολύνουν τις αρχές.

Η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», για τη διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων δήλωσε ότι «ευελπιστώ -και από την πληροφόρηση που έχω από τους συναδέλφους- ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της μορφολογικής διερεύνησης και θα αποδοθούν οι σοροί, εφόσον βγουν και όλα τα αποτελέσματα του DNA, ώστε να είμαστε 100% σίγουροι ότι η κάθε οικογένεια που θα πάρει τη σορό της θα αντιστοιχεί πραγματικά σε αυτήν».

Και συμπλήρωσε ότι «κάποιες από τις σορούς έχουν αναγνωριστεί και οπτικά, γιατί αρχικά μεταφέρθηκαν σε διάφορα σημεία, μέχρι να φτάσουν στο Σχιστό, οπότε κάποιοι συγγενείς ενδεχομένως να είχαν και οπτική εικόνα -βεβαίως εκεί που γίνεται. Με πολύ μεγάλη έκπληξη παρακολουθήσαμε έναν πατέρα να αναγνωρίζει τα παιδιά του, τα οποία δεν ήταν τα δικά του, πόσο μάλλον όταν έχουμε τμήματα ανθρωπίνων σορών, τα οποία συν τοις άλλοις είναι και απανθρακωμένα, οπότε σαφέστατα οπτική αναγνώριση είναι αδύνατον να γίνει από κάποιον οικείο. Υποχρεωτικά από τον νόμο, από τα πρωτόκολλα των αναγνωρίσεων θυμάτων μαζικών καταστροφών, πρέπει να γίνει και η λήψη υλικού για ταυτοποίηση DNA».

Για τον χρόνο που απαιτεί η διαδικασία ταυτοποίησης με DNA, διευκρίνισε: «Είναι μία διαδικασία, η οποία κρατάει κάποιες μέρες, αλλά οφείλω να σας πω -γιατί έχουμε ζήσει και ανάλογες περιπτώσεις και από το εξωτερικό- ότι στην Ελλάδα αυτή η διαδικασία συνήθως γίνεται πάρα πολύ γρήγορα […] οι συνάδελφοι εργάζονται αυτές τις ημέρες από τις 5 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ».

«Πρέπει να γίνουν διαδικασίες σωστής αναγνώρισης των σορών για την απόδοσή τους, αλλά ταυτόχρονα να γίνουν όλες οι δέουσες διαδικασίες για τον καθορισμό των αιτιών του θανάτου. Ακολουθείται πάντα ένα πρωτόκολλο σε αυτές τις διαδικασίες, εμπλέκονται πάρα πολλοί φορείς, εμπλέκεται η ιατροδικαστική υπηρεσία, εμπλέκονται φορείς της αστυνομίας, η Πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο, το οποίο αντιμετωπίζει τις διαδικασίες συλλογής, μεταφοράς, ταυτοποίησης και απόδοσης, το οποίο ακολουθείται και εμπλουτίζεται κάθε φορά με νεότερα στοιχεία, με νεότερες παραμέτρους […] Γίνεται η συλλογή των σορών, όπως έγινε στο Σχιστό, οι σοροί μετά μεταφέρονται στο νεκροτομείο των Αθηνών. Υπάρχει η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή για να γίνουν οι διαδικασίες των νεκροτομών, γίνεται όλος ο πλήρης έλεγχος, ο μορφολογικός, ο δακτυλοσκοπικός, φωτογραφικός, γίνονται οι διαδικασίες των νεκροτομών, όπου μπορούν να γίνουν, καθώς πολλές φορές υπάρχουν τμήματα ανθρωπίνων σωμάτων , οπότε είναι εκεί τελείως διαφορετική η διαδικασία. Και παράλληλα με όλη αυτή τη διαδικασία τρέχει και μία διαδικασία παροχής πληροφοριών από τους συγγενείς και λήψη δειγμάτων από τους συγγενείς, γιατί ακόμη και αν υπάρχει μακροσκοπική αναγνώριση, οπωσδήποτε θα γίνει επιστημονικά και η αναγνώριση, η ταυτοποίηση της σορού μέσω DNA», ανέφερε η κ. Ζαγγελίδου.

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Την τελευταία του πνοή άφησε, στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ένας 84χρονος εγκαυματίας, ο οποίος αντιμετώπιζε και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Μια γυναίκα, βρέθηκε νεκρή από πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής που κάνει έρευνες από σπίτι σε σπίτι, νεκρή μέσα στην οικία της, στην οδό Χρυσανθέμων, στο Μάτι.

Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές ανεβαίνει στους 81.

Λίγο νωρίτερα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 79.

Τραυματίες είναι 71 ενήλικες, οι 10 εκ των οποίων διασωληνωμένοι, ενώ και 11 παιδιά νοσηλεύονται ευτυχώς όχι σε σοβαρή κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά τους αγνοούμενους η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ανέφερε πως είναι άγνωστος ο αριθμός τους, καθώς υπάρχουν άτομα που επιστρέφουν στο σπίτι τους και τους οικείους τους, αλλά δεν ενημερώνουν τις Αρχές.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στην οδό Δημοκρατίας στο Μάτι, οι άνδρες των ΕΜΑΚ ανακάλυψαν δύο ακόμη σορούς.

Ωστόσο, αξιωματικοί της πυροσβεστικής θεωρούν ότι ακόμη και αυτός ο τραγικός απολογισμός είναι μετριοπαθής!

Οι πληροφορίες μιλούν και για άλλα θύματα για τρεις λόγους:

Πρώτον, υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη: Από τα 1.500 περίπου σπίτια έχουν ερευνηθεί μόνο τα 450.Δεύτερον στην περιοχή υπάρχουν αδήλωτοι αλλοδαποί.Τρίτον, οι αγνοούμενοι ανέρχονται επισήμως σε 25 ενώ κάποιοι μιλούν και για 50, άλλοι για τριψήφιο αριθμό. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει έγκαιρα η ταυτοποίηση των αγνοούμενων για να διαπιστωθεί αν είναι ανάμεσα στα θύματα ή αν έχουν διασωθεί και δεν έχουν καταγραφεί ή, τέλος, αν παραμένουν αγνοούμενοι, γεγονός που αυξάνει τους φόβους ότι θα αυξηθεί και ο αριθμός των θυμάτων.

Ο δήμαρχος Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς, ο οποίος εγκαίρως μίλησε για τριψήφιο αριθμό θυμάτων, μιλώντας πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ είπε: «Πιστεύω ότι οι νεκροί θα φτάσουν τους 100 ή θα υπερβούν και λίγο αυτόν τον αριθμό» επικαλούμενος τους αγνοούμενους.

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΠΡΩΙ
Στους 74 ο επίσημος απολογισμός των νεκρών – 164 ενήλικες τραυματίες και 23 παιδιά

Δραματικά ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών, καθώς όπως έγινε γνωστό επισήμως, τα θύματα ανέρχονται σε 74.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής πλέον οι νεκροί ανέρχονται σε 75 και οι τραυματίες σε 187.

Δεν έχει τέλος η τραγωδία από τη μεγάλη φωτιά στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι δέκα νεκροί εντοπίστηκαν πριν από λίγα λεπτά στο Μάτι. Συγκεκριμένα, σε ένα καμένο αυτοκίνητο βρέθηκαν τέσσερα άτομα, ενώ αριστερά από αυτό, μέσα σε σπίτι, άλλοι τέσσερις και κάτω στην πλαγιά του λόφου άλλοι δύο νεκροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τους νεκρούς στο σπίτι, πρόκειται για μητέρα με τις δύο ανήλικες κόρες της, 5 και 6 ετών, και την γιαγιά της οικογένειας, που βγήκαν από το σπίτι τους και έτρεξαν στο δάσος για να σωθούν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στο ίδιο σημείο, σε αυτοκίνητο, έχει εντοπιστεί απανθρακωμένη οικογένεια -γονείς και δύο παιδιά.

Ένας ακόμη άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός μέσα από καμένο αυτοκίνητο, έξω από την ταβέρνα στην Αργυρή Ακτή, όπου νωρίτερα έχιχαν βρεθεί νεκροί άλλοι 26 άνθρωποι. Κατά πληροφορίες, υπάρχουν ακόμα πολλοί, που αναζητούν τους δικούς τους.

Νωρίτερα, στους 50 ανερχόταν ο επίσημος απολογισμός των νεκρών, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί ήταν 49 και οι τραυματίες 172.

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Μαύρη ημέρα για την Αττική και για την Ελλάδα η 23η Ιουλίου 2018. Βαρύ πένθος αλλά και τεράστιες ευθύνες για τους νεκρούς, τους 150 τραυματίες (11 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία), τις τεράστιες καταστροφές περιουσιών και περιβάλλοντος, στην Ανατολική Αττική από τις πυρκαγιές σε Μάτι, Νέο Βουτζά και Ραφήνα.

Ας μην είναι αλήθεια! 26 επιπλέον νεκροί σε ταβέρνα στο Μάτι!

Νωρίτερα

Συγκλονιστική καταγγελία: Το Μάτι δεν υπάρχει πια

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΡΙΤΗΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Το Λιμενικό μαζί με ιδιωτικά σκάφη μετέφερε 689 άτομα!

Το Λιμενικό, από το οποίο έχουν κινητοποιηθεί περίπου 12 σκάφη, με τη συνδρομή περίπου 30 ιδιωτικών σκαφών μετέφερε από τρεις παραλίες, το Κόκκινο Λιμανάκι, το Μάτι και άλλη μία, 689 ανθρώπους», δήλωσε νωρίτερα στην κάμερα της ΕΡΤ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σαντορινιός αναφέρθηκε σε βατραχανθρώπους του Λιμενικού που χτενίζουν την περιοχή για να βρουν δύο άτομα που αγνοούνται.

72 άτομα περισυνέλεξε η φρεγάτα «Έλλη»

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού. 72 άτομα έχει περισυνελέξει μέχρι στιγμής από την θάλασσα η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» του Πολεμικού Ναυτικού με την συνδρομή ελικοπτέρων και παραπλεόντων πλοίων.

Μάλιστα όπως τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αρκετοί βρέθηκαν έως και 4 μίλια μακριά από την ακτή. Επιπρόσθετα ο κ. Καμμένος τόνισε πως στην περιοχή έχει ήδη φτάσει η Ζ΄Μοίρα Αμφίβιων Καταστροφών με 65 άτομα προσωπικό με 19 ελαστικές λέμβους για την ανεύρεση και άλλων εγκλωβισμένων.

ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ

Λόγω των μεγάλων πυρκαγιών, για τις οποίες τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ανατολική και η Δυτική Αττική, ο πρωθυπουργός ακύρωσε τη Δευτέρα την εκδήλωση για την οποία μετέβη στη Βοσνία και επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι και αναμένεται να ενημερώσει τηλεφωνικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τη Μονεμβασιά.

«Είναι μία δύσκολη στιγμή για την Αττική είναι μια δύσκολη νύχτα για την Ελλάδα. Πάνω από 600 άνθρωποι επιχειρούν για τις φωτιές και πάνω από 300 οχήματα. Όλα τα σώματα είναι συντονισμένα για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Κάνω έκκληση να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Οι ανθρώπινες ζωές δεν ξαναγυρίζουν. Θα ήθελα να απευθύνω και ένα ειλικρινές ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους άντρες και γυναίκες που με αυτοθυσία έχουν καταφέρει να σώσουν πολλές ανθρώπινες ζωές», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση για το αν βλέπει προσπάθεια αποσταθεροποίησης είπε: «Τώρα προέχει να δώσουμε την μάχη για τον έλεγχο των πυρκαγιών. Οταν έρθει η ώρα θα κάνουμε τις εκτιμήσεις που πρέπει».

ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Υπουργοί με το βλέμμα της απόγνωσης ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, πήραν μέρος σε σύσκεψη τη νύχτα υπό τον Πρωθυπουργό στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Ο Α.Τσίπρας επέστρεψε εσπευσμένα από τη Βοσνία, θορυβημένος εμφανώς για τα συμβαίνοντα…

Οι τελευταίες δραματικές και πιο σημαντικές εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα:

Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα έγινε γνωστό ότι από την Φρεγάτα «Έλλη» ανασύρθηκαν από την περιοχή της Αρτέμιδας τέσσερις νεκροί, τρεις γυναίκες και ένα παιδί.Λίγο μετά τις 03:20 τα ξημερώματα ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε Κέντρο Επιχειρήσεων της ΠυροσβεστικήςΠάνω από 20 οι νεκροί και περισσότεροι από 100 οι τραυματίες, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης ΤζανακόπουλοςΔεκάδες άνθρωποι βρίσκονται στο λιμάνι της Ραφήνας περιμένοντας μήπως τα σκάφη φέρουν στην ακτή τους δικούς τους ανθρώπους.Στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ νοσηλεύονται 56 άτομα με εγκαύματα, από τους οποίους οι 11 είναι σε σοβαρή κατάσταση. Άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Η εθνική οδός παρέμενε κλειστή λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Κινέτα απο τον κόμβο Επιδαύρου και από Αθήνα στον κόμβο των Μεγάρων. Στο μεταξύ, ελεύθερη είναι η διέλευση των αυτοκινήτων στα διόδια, που βρίσκονται κοντά στις περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές.Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Κάλαμο της Αττικής. Τη σχετική είδηση έκανε γνωστή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής Η φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στον Κάλαμο Αττικής, στην περιοχή Πανόραμα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Η Αττική αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη νύχτα. Είχαμε 3 παράλληλα μέτωπα περιμετρικά της Αττικής και παραπάνω από 15 μέτωπα που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα. Το πύρινο μέτωπο στον Νέο Βουτζά εξελίχθηκε σε καταστροφική πυρκαγιά.

Στο Μάτι είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών και νεκρών. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών υπερβαίνει δυστυχώς τους 20 και οι τραυματίες είναι πάνω από 80.

Ελικόπτερα επιχειρούν στην θαλάσσια περιοχή. Όλα τα σκάφη μεταφέρουν πολίτες στο λιμάνι της Ραφήνας.

Αυτή τη στιγμή ο συντονισμός γίνεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, όπου βρίσκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αύριο με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις.

Θα συνδράμουν δυνάμεις από Ισπανία και Κύπρο, αλλά και από τις ΗΠΑ.

Τούτη την ώρα είναι η ώρα της μάχης και πρέπει να συνεχίσουμε».

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Νεκροί μέσα στις φλόγες – Αγνοούνται τουρίστες – Τραυματίες διασωληνωμένοι – Οι τελευταίες εξελίξεις

Τραγωδία στην Αττική – Φόβοι για νεκρούς -Καμμένα σπίτια σε Μάτι, Πικέρμι, Κινέτα, Κάλαμο

Keywords
νεκροι, αλέξης τσίπρας, ΑΝΤ1, κυριακη, σημαίνει, θεατρο, αθηνα, συγκεκριμένο, dna, οφείλω, ελλαδα, νεότερα, πεμπτη, εμακ, τριτη, ξημερωματα, ΕΡΤ, ελλη, καμμενος, τσιπρας, νυχτα, υπουργοι, διοδια, φως, κυπρος, ηπα, δευτερα, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, αξια, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, φωτια, πυρκαγιες, 600 δις, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αλέξης τσίπρας, αποτελεσματα, ελενη, το θεμα, αυτοκινητο, γυναικα, εθνικη, ηπα, θαλασσα, θεμα, θριασιο, θριασιο νοσοκομειο, ισπανια, κινητα, κινητα τηλεφωνα, μητερα, μονεμβασια, πυροσβεστικη, σισμανογλειο, φως, ωρα, dna, αγνωστος, ανθρωπος, αττικη, βλεμμα, βοσνια, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γουδι, γονεις, δασος, δευτερα, διευθυνση, δυστυχως, δυτικη αττικη, δυτικη, ευαγγελισμος, εγινε, ειπε, υπαρχει, εμακ, ενημερωση, εξελιξη, εξιτηριο, ερευνα, ερευνες, ετων, ζωη, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υφυπουργος, εικονα, ληψη, λιμενικο, μακρια, ματι, νεότερα, νυχτα, νοσοκομεια, ξημερωματα, παντα, οδος, οικια, οικογενεια, οπωσδηποτε, οπτικα, οφείλω, οχηματα, παιδι, παιδια, πενθος, πικερμι, πνοη, προβληματα, πρωι, ραφηνα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, σκαφη, σορος, σπιτι, σπιτια, σχιστο, ταβερνα, τμημα, υπουργειο υγειας, φτανει, φορα, χαλανδρι, αντρες, αυλες, δημητρης, εθνικο, υπουργειο, κορες, κυριακη, νοσοκομειο, πληροφοριες, σημαίνει, σωματα, υγειας, βεβαιως, γιαγια
Τυχαία Θέματα