Μικρή συμμετοχή στις διαδηλώσεις για τον Α.Γρηγορόπουλο – Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

upd: Ολοκληρώθηκε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 5.000 διαδηλωτές. Ενα μέρος της, κατευθύνθηκε μέσω της Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια, ενώ οι υπόλοιποι διαδηλωτές κατέληξαν στην

πλατεία Ομονοίας όπου καιδιαλύθηκαν.
Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι στο κέντρο, καθώς αρχίζει δεύτερη πορεία…Στην πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, βρέθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πάνω απο 1500 άτομα συμμετέχουν σε αυτήν την πορεία, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται μαθητές, φοιτητές, μέλη του αντιεξουσιαστιξού χώρου, του ΟΚΔΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και σχολικοί φύλακες.

Τα επεισόδια μεταξύ ορισμένων διαδηλωτών και της αστυνομίας συνέβησαν επί της οδού Τσιμισκή, στο τμήμα της από το ύψος της Αγίας Σοφίας έως την Πλατεία Αριστοτέλους.Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε τζαμαρίες καταστημάτων και σε κάμερες υποκαταστημάτων τραπεζών.Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές υπόπτων.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Μυρίζει… μπαρούτι – Η Αθήνα εύχεται να τελειώσουν όλα καλά το βράδι του Σαββάτου

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται, για να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων το Σάββατο με αφορμή τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας αφενός για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και αφετέρου για συμπαράσταση στον απεργό πείνας Ν.Ρωμανό. Κατατέθηκε βέβαια στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε κρατουμένους που έχουν διπλή ιδιότητα, καταδίκου και υποδίκου, όπως ο Νίκος Ρωμανός, να σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο, αλλά όλα δείχνουν ότι το Σάββατο θα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για την Αθήνα.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και περίπου 6.000-7.000 αστυνομικοί θα είναι επί ποδός πολέμου. Στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί στα Προπύλαια συγκέντρωση για την επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Συγκέντρωση στη μνήμη του Γρηγορόπουλου θα πραγματοποιηθεί και στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου στα Προπύλαια στην Αθήνα, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ: Η γενιά μας δεν αντέχει άλλο ένα νεκρό

Να αψηφήσουν τις «χουντικής εμπνεύσεως απαγορεύσεις» που έχει επιβάλει η ΕΛΑΣ στην Αθήνα και να βγουν να διαδηλώσουν καλεί τους πολίτες η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στη 13:00, στα Προπύλαια, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του Γρηγορόπουλου.

Στην ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ακόμη «να δείξουμε τη δύναμη που έχει η ζωή απέναντι στο θάνατο κι όσους παίζουν με αυτόν για να μας κάνουν να σωπάσουμε».Μάλιστα, αναφερόμενη στον Νίκο Ρωμανό σχολιάζει ότι «πρέπει να νικήσει, γιατί η γενιά μας δεν αντέχει άλλον ένα νεκρό».

ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή είναι η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού και εν όψει των αυριανών κινητοποιήσεων στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

«Η σημερινή ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου επιβεβαιώνει την επιλογή του κ. Σαμαρά για τη δημιουργία σκηνικού έντασης και τρομοκρατίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Η κ. Βούλτεψη σκοπίμως προαναγγέλλει εμπρησμούς και επεισόδια, επενδύοντας στο φόβο και επιδιώκοντας τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Αυτή η επιλογή υπονομεύει ευθέως τη δημοκρατία».

«Η ωριμότητα του λαού μας θα σταθεί εμπόδιο σε κάθε αρρωστημένο σχεδιασμό που λειτουργεί σε βάρος της δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Αντί να αποκηρύξει τις βίαιες καταλήψεις, τους εμπρησμούς της περιουσίας πολιτών και την έλλειψη σεβασμού στους Νόμους, έκπληκτοι παρακολουθούμε την τρίτη -κατά σειρά- εμπρηστική ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Όπου υμνούν τον Ρωμανό –αν είναι δυνατόν!- ως σύμβολο Δημοκρατίας και αποκαλούν την κυβέρνηση “Χούντα”. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ντρέπεται», δήλωσε νωρίτερα η Σοφία Βούλτεψη.

«Είναι αυτονόητο ότι η πολιτεία θα διαφυλάξει τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών.

Όμως, σε περίπτωση που θα συμβεί οτιδήποτε στις αυριανές εκδηλώσεις, ο κ. Τσίπρας προσωπικά και το κόμμα του αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη».

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Συγκεντρώσεις σε δύο σημεία, έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έξω από την κεντρική πύλη του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής, διαμαρτυρόμενοι, οι αλληλέγγυοι στον απεργό πείνας, Ν. Ρωμανό.Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου, περιφρουρώντας την κλειστή κεντρική πύλη.

ΤΑ…ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ

…Προεόρτια του τι κάποιοι θέλουν να γίνει το Σάββατο με αφορμή την απεργία πείνας του Ν.Ρωμανού και τη συμπλήρωση 6 χρόνων από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου..

…Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, με βαριοπούλα έσπασαν την τζαμαρία της Alpha Bank στην οδό Γούναρη στη Γλυφάδα και προκάλεσαν εσωτερικές ζημιές με μολότοφ. Επίσης, έκαψαν στο Αιγάλαιω οχήματα του ΟΤΕ…

…Το βράδι είχαμε την επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα…

…Χθες, ξυλοκόπησαν τον πρόεδρο του ΤΕΙ Αθηνών Μιχάλη Μπρατάκο…

…Υπό κατάληψη βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης το κτίριο της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων, από ομάδα αντιεξουσιαστών …
Η κατάληψη εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ (Αυτόνομη Παρέμβαση), που διεξαγόταν στον 4ο όροφο του κτιρίου….

…Στο κέντρο της Πάτρας, αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών – στο κέντρο της πόλης – ύστερα από πορεία συμπαράστασης στον Ν. Ρωμανό, στους δρόμους της πόλης….

…Στη Θεσσαλονίκη, άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο προχώρησαν σε κατάληψη του κινηματογράφου «Ολύμπιον», στην πλατεία Αριστοτέλους,Υπό κατάληψη τελεί, επίσης το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

….Υπό κατάληψη βρίσκεται η Λότζα και το δημαρχείο Ρεθύμνου στην Κρήτη…

…Υπό κατάληψη και η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τους πανεπιστημιακούς του παιδαγωγικού τμήματος να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον νεαρό κρατούμενο…

Keywords
συμμετοχή, διαδηλωσεις, θεσσαλονικη, συμμετοχή, επεισοδια, νικος ρωμανος, alpha bank, μνήμη, αθηνα, συριζα, λαφαζάνης, οκδε, ανταρσυα, τραπεζες, βουλη, νεολαια, ελασ, κοντρα, απεργια, σαμαρας, τσιπρας, συγκεντρωση, alpha, τει, ΓΣΕΕ, κρητη, απεργια μμε, νικολετα ρωμανου, η φιλη της κορης μου, απεργια ταξι, eurobank alpha, alpha eurobank, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, γσ πατησιων, απεργια γσεε, αστυνομικο τμημα, η ζωη, μνήμη, καταληψεις, ρωμανου, αστυνομια, κοντρα, οκδε, πυλη, σημερινη, υψος, alpha, αλληλεγγυη, τει, αφορμη, βρισκεται, γινει, γλυφαδα, δυναμη, δυνατοτητα, ελασ, ελλειψη, εμμανουηλ, εξαρχεια, ζωη, καμερες, κυβερνηση, κομμα, κτιριο, λαφαζάνης, μολοτοφ, μπενακη, νεολαια, νικο, νυχτα, ομαδα, ωριμοτητα, οχηματα, πολιτεια, προπυλαια, ρυθμιση, σαββατο, σειρα, συγκεντρωση, σοφια, τμημα, τριτη, φυλακες, υπουργειο, ρωμανος
Τυχαία Θέματα