Μ.Βρετανία: Νέο δημοψήφισμα ζητούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες!

Στα 2 εκατομμύρια φθάνουν μέχρις στιγμής οι υπογραφές Βρετανών, κυρίως νέων σε ηλικία, που ζητούν νέο δημοψήφισμα!

Ο εμπνευστής της κίνησης William Oliver Healey αναφέρει: «Εμείς οι υπογράφοντες ζητούμε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει έναν κανόνα σύμφωνα με τον οποίο αν το Leave ή το Remain έχουν ποσοστό μικρότερο από το 60% και η συμμετοχή είναι μικρότερη από 75% θα πρέπει να κάνει ένα νέο δημοψήφισμα».

Αξίζει

να σημειωθεί ότι το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Πέμπτης ήταν 51,9% υπέρ του Brexit και 48,1% υπέρ του Bremain, με τη συμμετοχή σχεδόν στο 72%…

ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ…

Την ίδια στιγμή, η online εκστρατεία που ξεκίνησε χτές ο δημοσιογράφος Τζέιμς ο’Μάλι και η οποία διεκδικεί την ανακήρυξη της βρετανικής πρωτεύουσας σε «ανεξάρτητη πόλη-κράτος» που θα έχει δικαίωμα να παραμείνει στην ΕΕ, έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 100.000 υπογραφές, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα.

Δεκάδες χιλιάδες άτομα έσπευσαν να δηλώσουν την υποστήριξή τους στην διαδικτυακή αίτηση του Βρετανού δημοσιογράφου (με τον εύγλωττο τίτλο «Londependence») η οποία απευθύνει έκκληση στον Δήμαρχο της πόλης, Σαντίκ Καν να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε το Λονδίνο να αποφύγει το Brexit, με το επιχείρημα ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του ψήφισε Bremain!

Συγκεκριμένα 2.263.519 Λονδρέζοι ψήφισαν να παραμείνει η χώρα τους στην ΕΕ, ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο βρέθηκαν 1.513.232 συμπολίτες τους.

ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ…

Στις 28 Ιουνίου, οι υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ θα εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου.

Στη σελίδα του σχετικού event που έχει δημιουργηθεί στο Facebook, και στην οποία έχουν ήδη δηλώσει ότι θα παρευρεθούν 35.000 άτομα (με άλλα 63.000 να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον) αναφέρεται ότι η εκδήλωση με τίτλο «London Stays», έχει ως σκοπό «να φέρει κοντά τους πολίτες, ώστε να συζητήσουν, να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλον και – το σημαντικότερο – να αποφασίσουν ποιο είναι το επόμενο βήμα τους, ώστε να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα