Μικρά κέρδη στη Wall – Σημαντικές απώλειες για πετρέλαιο και χρυσό

Με μικρά κέρδη έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες, μετά από μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας. Από τη μία οι επενδυτές αποτύπωσαν την ικανοποίησή τους για την πορεία του ΑΕΠ των ΗΠΑ, αλλά από την άλλη κράτησαν επιφυλακτική στάση μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής της Federal Reserve, Τζ. Γέλεν, για την πιθανή αύξηση των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκαν κατά 0,20% στις 17.712,66

μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσαν κέρδη 0,57% στις 4.891,22 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισαν ανοδικά κατά 0,24% στις 2.061,02 μονάδες.

Νωρίτερα, η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, ανέφερε ότι η τράπεζα εξετάζει “σοβαρά” το ενδεχόμενο να αρχίσει να περιορίζει τη χαλαρή νομισματική πολιτική της αι να αυξήσει τα επιτόκια. Η ίδια πρόσθεσε ότι η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων είναι πιθανή φέτος, αλλά η κεντρική τράπεζα θα κινηθεί προσεκτικά.

Σημαντικές απώλειες για πετρέλαιο και χρυσό

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν σήμερα ο χρυσός και το πετρέλαιο, διορθώνοντας μετά τα κέρδη των τελευταίων ημερών, με αφορμή την άνοδο του δολαρίου η οποία παραδοσιακά πλήττει τα εμπορεύματα.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του χρυσού έκλεισαν με απώλειες 0,4% στα 1.199,80 δολάρια η ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 1,3%.

Παράλληλα, το αργό πετρέλαιο παράδοσης Μαϊου υποχώρησε κατά 5%, κλείνοντας στα 48,87 δολάρια, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 4,9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα