Μικρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

02:00 1/8/2023 - Πηγή: BankWars

Με άνοδο έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, με οδηγό τα κέρδη στον κλάδο υγείας αλλά και τα στοιχεία που έδειξαν περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, παρότι τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης για το δεύτερο τρίμηνο έκαμψαν την αισιοδοξία για παύση των επιτοκιακών αυξήσεων.

Τα σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν 5,3% τον Ιούλιο από 5,5% του Ιουνίου, συνεχίζοντας την

τάση αποκλιμάκωσης που άρχισε το φθινόπωρο. Εξαιρουμένων όμως των τιμών ενέργειας και επεξεργασμένων τροφίμων, οι τιμές σημείωσαν περαιτέρω άνοδο.

Ωστόσο, η οικονομία της Ευρωζώνης επέστρεψε σε άνοδο στο δεύτερο τρίμηνο, παρότι η Γερμανία παρέμεινε στάσιμη και η Ιταλία παρουσίασε συρρίκνωση.

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,1%, αφού ενισχύθηκε 2% τον Ιούλιο, παρουσιάζοντας κέρδη για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Ο κλάδος ενέργειας ενισχύθηκε 1,2% καθώς οι εισηγμένες στο Λονδίνο εταιρείες φυσικού αερίου και πετρελαίου, συμπεριλβανομένης της Harbour Energy, ενισχύθηκαν μετά τα σχέδια της Βρετανίας να χορηγήσει άδειες εξόρυξης στην περιοχή της Βόρειας Θάλασσας.

Ο κλάδος υγείας καθοδήγησε τα κέρδη με τη Novo Nordisk να καταγράφει κέρδη 3,4%.

Ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη παρότι έκλεισε με πτώση 0,1%, κινείται κοντά στα ιστορικά υψηλά που άγγιξε πρόσφατα. O γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,3% στις 7.497,78 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε μικρή άνοδο 0,1% στις 7.699,41 μονάδες.

Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύθηκε 0,5%, σε νέο υψηλό 15ετίας, χάρη στην άνοδο της μετοχής της εταιρείας αεροναυπηγικής Leonardo, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε κατά 0,45%.

Keywords
Αναζητήσεις
mikra-kerdi-sta-evropaika-chrimatistiria-6.htm
Τυχαία Θέματα