Η συγκλονιστική Μήλος χαρίζει στιγμές αιωνιότητας!

Κανείς μέχρι σήμερα από τους φίλους και γνωστούς μου δεν κατάφερε να μου μεταφέρει τι είναι η Μήλος.

Γράφει η Δρ. Τζούλια Μισιτζή

Οι περισσότεροι την περιέγραφαν ως ένα όμορφο νησί με πολύ όμορφες παραλίες. Υπήρχαν και κάποιοι που ανέφεραν ότι το νησί είναι σκαμμένο και γεμάτο νταμάρια και ορυχεία.

Δειλινό στο Σαρακήνικο

Η Μήλος που συνάντησα εγώ με μάγεψε. Εξωπραγματική, παραισθησιακή,

εξωτική, τόσο έντονη που σου κόβει την ανάσα! Τοπία λες και βγήκαν από όνειρο κατακλύζουν κυριολεκτικά το νησί, τοπία που μας έκαναν να μην μπορούμε να πιστέψουμε στα μάτια μας! Ηφαιστειογενή πετρώματα βάφουν τα βράχια στις παραλίες κόκκινα, ροζ, πορτοκαλί, μωβ, άσπρα!

Απόκοσμη ομορφιά όλων των χρωμάτων, που συνθέτουν αρμονικά αυτή την πανέμορφη γεωλογική ιδιομορφία, στολίζοντας τη Μήλο με παραμυθένιους φυσικούς θησαυρούς.

Σπηλιές και κρυστάλλινα νερά στο Κλέφτικο

Απόκοσμες εικόνες στο Κλέφτικο

Snorkeling στο Κλέφτικο

Το Σαρακήνικο και το Κλέφτικο με τους λευκούς βράχους, τα πράσινα νερά και οι σπηλιές αφηγούνται ιστορίες για πειρατές. Οι κατακόμβες, οι εξωτικές παραλίες, το πολύχρωμο Κλήμα, ο Εμπουριός και τα Μανδράκια με τα υπόσκαφα κτίσματα για τις βάρκες, το ηλιοβασίλεμα στην Πλάκα, όλα εδώ φωνάζουν: η Μήλος είναι μοναδική.

Σε ένα τόσο ιδιαίτερο νησί μην αρκεστείτε σε τίποτε λιγότερο από μια ιδιαίτερη διαμονή. Εμείς επιλέξαμε να μείνουμε στην πρωτεύουσα στην Πλάκα, που χτίστηκε το 1800 από τις αρχαίες πέτρες του κάστρου) στο μόλις 20 ημερών ανακαινισμένο Castrum Traditional Sunset Suites .

Περιοχή Κάστρου Castrum Traditional Sunset Suites

Περιοχή Κάστρου Castrum Traditional Sunset Suites

Εξαιρετικά φροντισμένο κατάλυμα, με υπέροχη αύρα. Ένας πύργος στο πιο ψηλό σημείου του χωριού, (χρειάζεται να ανεβείτε αρκετά σκαλιά, η θέα όμως η αισθητική του καταλύματος και η φιλοξενία του Φραγκούλη θα σας ανταμείψει) όπου απολαμβάναμε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, με απόλυτη ιδιωτικότητα. Δίπλα μας, η νοικοκυρεμένη Πλάκα, με την καθολική εκκλησία της Παναγίας των Ρόδων, τα όμορφα εστιατόρια και τα καφέ. Εξαιρετικά δειπνήσαμε στην Αυλή και στο Δίπορτο. Στο αρχαιολογικό μουσείο της Πλάκας θα δείτε τη θεά του έρωτα: το αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου, σε φυσικό μέγεθος.

Περιοχή Κάστρου, Πλάκα

Παρότι το οδικό δίκτυο του νησιού είναι αρκετά καλό, ο γύρος του νησιού από τη θάλασσα είναι συναρπαστικός. Υπάρχουν πολλοί τρόποι και σκάφη για να το απολαύσετε. Εμείς επιλέξαμε ιστιοπλοικό της εταιρείας Aria Calma .

Πηγαίνοντας στην Παραλία του Γέρακα, από τις αγαπημένες μου! Μπορεί και η αγαπημένη

Παραλία Γέρακα. Χωρίς λόγια!

Και εδώ η επιλογή μας, μας αντάμειψε. Ο Κωνσταντίνος ο καπετάνιος και ο Αντώνης ήταν πραγματικά θησαυροί. Όχι μόνο προσάρμοσαν το πρόγραμμα με βάση τις επιθυμίες μας, αλλά μας έδειξαν τα ομορφότερα μέρη του νησιού, μας πληροφόρησαν και μας φρόντισαν καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Απολαύσαμε μαζί τους το πολύχρωμο καλειδοσκόπιο των παραλιών της Μήλου σε όλο του το μεγαλείο.

Προς Πολύαιγο

Αν με ρωτήσετε ποια παραλία αγάπησα περισσότερο, δεν μπορώ να απαντήσω! Ο Γέροντας, η Συκιά, ο Γέρακας, η Πλαθένια, η Φυροπλάκα, το Παλαιοχώρι, ο Παπαφράγκας, οι Καλόγριες, ο Φυροπόταμος, η Αγία Κυριακή και φυσικά το Σαρακήνικο και το Κλέφτικο είναι μοναδικές περιοχές που συνδυάζουν πρασινογάλανα και τυρκουάζ νερά με  εκτυφλωτικά πετρώματα σμιλεύοντας παραλίες μοναδικές, σπηλιές και γλυπτά της φύσης  πέρα από κάθε φαντασία. Μόνο μη διανοηθείτε να πάτε στο Σαρακήνικο μεταξύ 12.00-19.00.

Καλόγριες! Μοναδική παραλία

Υπέροχη Φυροπλάκα

Παραλία Παλαιοχώρι. Η μια πλευρά με πορτοκαλί πέρλες ή άλλη με μαγικές κίτρινες

Παραλία Πλαθένια από ψηλά!

Το απόγευμα κάνετε μια βόλτα στο Κλήμα, στη Σκινώπη και στο Μανδράκι. Γραφικοί πολύχρωμοι οικισμοί πάνω στο νερό. Στο Κλήμα βρισκόταν το λιμάνι της αρχαίας Μήλου. Είναι από τους πιο ιδιαίτερους οικισμούς που θα συναντήσετε στις Κυκλάδες.  Εκεί κοντά βρέθηκε και το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου. Νομοτελειακή τοποθεσία απίστευτης αισθητικής για να βρεθεί η θεά της ομορφιάς!

Κλήμα λίγο πριν το δειλινό

Τα πολύχρωμα «σύρματα» στέκονται πλάι-πλάι, παλιότερα υπόσκαφα σπιτάκια για τις βάρκες, τώρα παραθεριστικές κατοικίες. Μετά τις 19.00 το απόγευμα είναι μαγευτικό το δείπνο στον Αστακά.

Εστιατόριο Αστακάς στο Κλήμα

Μη ξεχάσετε να κάνετε κράτηση μία εβδομάδα πριν. Η φιλοξενία, η ευγένεια όλων των σερβιτόρων και κυρίως του Κιμωλιάτη Φραγκούλη,  το υπέροχο φαγητό, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και η επιλεκτική μουσική τεσσάρων νέων που από μια κοντινή βάρκα διαχεόταν στη στεριά μας απογείωσε!

Επισκεφτήκαμε το Μανδράκι την ώρα του ηλιοβασιλέματος για να δειπνήσουμε στη Μέδουσα. Η περιοχή έχει κάτι που δεν περιγράφεται, είναι συναρπαστική. Σου δημιουργεί μια ευφορία, είναι σαν να βρίσκεσαι σε περιοχή περισυλλογής. Η ουρά μεγάλη για να καθήσουμε, η προσφορά όμως των κοκτειλ στην αναμονή έκανε το δειλινό και την στιγμή μοναδική. Μη κλείσετε τραπέζι ζήστε το έτσι αξίζει!

Μανδράκια Εστιατόριο Μέδουσα

Μανδράκια

Εάν πάλι θέλετε να μείνετε δίπλα στη θάλασσα, ανακαλύψαμε το πιο ιδιαίτερο μέρος στη Μήλο στο ψαροχώρι Σκινώπη το Skinopi lodge ένα κατάλυμα που έχει επιλεγεί και από τους Financial Times, από ότι μάθαμε!

Skinopi Lodges, Σκινώπη

Στο Παλαιοχώρι φτάσαμε νωρίς το μεσημέρι. Η ζέστη ήταν ιδιαίτερα έντονη. Εδώ παρουσιάζεται έντονα το φαινόμενο της γεωθερμίας. Ουσιαστικά καθ’ όλη την έκταση της παραλίας έχουμε εστίες έντονης θερμότητας που εκφράζεται σε θερμοκρασίες έως και 102 βαθμούς Κελσίου.

Παλαιοχώρι Μαγικό!Τα υπέροχα κίτρινα χρώματα της παραλίας στο Παλαιοχώρι

Αξίζει να δοκιμάσετε το υπέροχο φαγητό  στο εστιατόριο Sirocco. Το εστιατόριο με μπαλκόνι στο μπλε του Αιγαίου είναι ένα από τα πιο διάσημα στέκια του νησιού. Ποιος μπορεί άλλωστε να πει όχι σε ένα αρνάκι που ψήνεται αργά κάτω από την άμμο. Και τι άμμο ια από τις ομορφότερες που έχω δει με κίτρινες πέρλες!! Σε αυτό το εστιατόριο της Μήλου ψήνουν τα φαγητά μέσα στην άμμο -Αρνάκι και ψάρι σκέτο λουκούμι!

Ακόμη και τα “νταμάρια” όπως μου είχαν πει αρκετοί και τα ορυχεία αποτελούν ένα απόκοσμο σκηνικό, όπως αυτά των των παλιών θειωρυχείων στα ανατολικά του νησιού, με τις στοές, τις σιδερένιες γέφυρες, τις ράγες, τα βαγονέτα και τα παλιά πέτρινα κτίσματα. Σε αυτό το νησί των Κυκλάδων θα βιώσετε το απόλυτο δέος. Οψιδιανός, καολίτης, μαγγάνιο, πυριτικά, θείοβαρυτίνη, περλίτης, μπετονίτης, μόλυβδος, γύψος, λαδόπηλος είναι τα σημαντικότερα στοιχεία του ορυκτού πλούτου του νησιού που αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν πολύτιμα υλικά που εξάγονται σε όλον τον κόσμο.

Περλίτης! Η Μήλος εξάγει το 30% της παγκόσμιας παραγωγής!

Το λυπηρό είναι, από ότι ακούσαμε, ότι τα δικαιώματα είχαν δοθεί σε Καναδούς και τώρα σε ΝοτιοΑφρικάνους!

Μια επίσκεψη στις αρχαίες κατακόμβες είναι μοναδική εμπειρία. Ένας αρχαιολογικός χώρος με τάφους, που χρονολογούνται από τον 1ο μέχρι τον 5ο μ.Χ. αιώνα, εντυπωσιακός και υποβλητικά φωτισμένος. Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Μήλου. Είναι oi μοναδικές κατακόμβες που σώζονται στην Ελλάδα.

Κατακόμβες της Μήλου. Το τρίτο μεγαλύτερο πρωτοχριστιανικό μνημείο αυτού του είδους. Εκεί έχουν θαφτεί 8.000 χριστιανοί

Ζήστε τη Μήλο με το δικό σας τρόπο, με αυτόν που θα σας κάνει να νιώσετε διαφορετικά, που θα σας κάνει να χαμογελάτε, που θα σας δώσει τη δυνατή ανάμνηση, που θα σας κάνει να ξαναεπιθυμήσετε. Ψάξτε το. Οργανώστε το, πηγαίνετε την κατάλληλη ώρα, φροντίστε να είναι στα μέτρα σας για να το ευχαριστηθείτε και ναι οι διακοπές είναι αυθόρμητες και πρέπει να είναι. Μη τα αφήνετε όμως όλα στην τύχη. Αν έχετε φροντίσει κάποια, θα απολαύσετε απίστευτες στιγμές. Ειδικά στη Μήλο στιγμές αιωνιότητας!

Εξερευνώντας τις σπηλιές στο Κλέφτικο

Aγία Κυριακή

Φυροπόταμος

** Tips επιβίωσης

Μην επισκεφτείτε το Σαρακήνικο Ιούλιο Αύγουστο μεταξύ 12.00 και 19.00. Ο κόσμος κατακλύζει το μέρος και χάνει τη μαγεία του!                                                        Προσοχή στην παραλία Παλαιοχώρι, όπου υπάρχει έντονο κίτρινο μέσα στη θάλασσα, αν πατήσετε μπορεί να πάθετε έγκαυμα, η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει 102 C                      Στην μαγική παραλία Φυροπλάκα δεν υπάρχει καντίνα πρέπει να φέρετε μαζί σας οπωσδήποτε νερό                                                                                                          Ο δρόμος στο τέλος για τον Φυροπόταμο απότομη κατηφόρα.

Πηγη: healthyvoice.gr

Keywords
μηλος, το νησι, financial times, τζουλια, ροζ, μωβ, ευγένεια, προσφορες, κοκτειλ, times, μπλε, ελλαδα, πηγαίνετε, tips, πηγη, τζουλια αλεξανδρατου, αλλαγη ωρας, επιλεκτικη χρεοκοπια, τραπεζα της ανατολης, τζουλια αλεξανδρατου 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, επιθυμιες, εικονες, θαλασσα, κυκλαδες, μηλο, μνημειο, μουσικη, μωβ, νησι, ομορφια, ονειρο, προγραμμα, τυχη, χρωματα, ωρα, times, αισθητικη, αρνακι, αυρα, βαρκες, πηγαίνετε, φαγητο, φαγητα, γυψος, γυρος, δεος, δειτε, δοθει, δωσει, δρομος, δικτυο, υπαρχει, εκκλησια, εβδομαδα, εστιατορια, ευφορια, ζεστη, υπηρχαν, θεα, θησαυροι, κελσιου, κοκτειλ, μαγεια, ματια, μεδουσα, μπλε, νερο, οπωσδηποτε, ορυχεια, ουσιαστικα, πειρατες, πλακα, ροζ, σκαφη, συκια, τι ειναι, τοπια, φαντασια, φυσικα, φυσικο, ψηνεται, ομορφα, κωνσταντινος, αυλη, δικαιωματα, διπορτο, ευγένεια, financial times, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, ηλιοβασιλεμα, κυριακη, ουρα, ψαρι, tips, θερμοκρασια, υλικα, υπεροχο, υπεροχη
Αναζητήσεις
i-sygklonistiki-milos-charizei-stigmes-aioniotitas.htm
Τυχαία Θέματα